Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Šira - Putovanie púšťou


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
9,00€
Zľava 22%
7,00€

📚Prečítaná za 7,20€ (Zľava 20%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Biblický román Šira je druhý zväzok trilógie MATIA – ŠIRA – ALANA.

Priamo nadväzuje na prvý zväzok s názvom Matia. Stretávame tu opäť hlavné hrdinky: Hebrejku Širu a Egypťanku Matiu, ktorá sa vydala za Širinho brata Ebena.

Dej románu má svoj základ vo Svätom písme v Knihe Exodus. Vykresľuje obdobie po odchode Izraelitov z Egypta a ich putovanie do zasnúbenej zeme.

Získavame predstavu ako mohol vyzerať život státisícov putujúcich i táboriacich Izraelitov medzi ktorými boli mnohí cudzinci a veľké stáda oviec a dobytka. Príbeh sa odohráva v tomto prostredí.

Šira po odchode z Egypta žije so svojou rodinou v tábore na úpätí hory Sinaj. Mojžiš odchádza za hlasom Boha. Dlho sa nevracia. Časť Izraelitov sa spreneverí Bohu a začne uctievať modlu – zlaté teľa. V tomto napätom čase Šira nečakane pomáha pri pôrode. Nová skúsenosť v nej vyvolá silnú túžbu zanechať prácu tkáčky, čo si želá jej matka, a venovať sa pôrodníctvu. Začína pomáhať rodičkám a stáva sa z nej pôrodná babica.

Po jednom nevydarenom, desivom pôrode sa však Šira ocitne v nepredstaviteľne ťažkej situácii, kedy sa skoro beznádejne vzdiali od muža, ktorého vrúcne v tajnosti miluje. Pritom neustále čelí utajovanej bolesti z minulosti. Dokáže sa vzdať toho, kým bola, prijať seba samu v pravde a uveriť v radostnú budúcnosť?

Z čítania románu budete mať úžasný zážitok a mnoho si ozrejmíte aj z histórie vyvoleného národa.


Naše ďalšie biblické romány:

MATIA Odchod z Egypta

LÝDIA Obchodníčka s purpurom

LEONA Stotníkova žena

ABIGAIL Skrytá nádej

JUDITA Cesta do Damasku

ESTER Kráľovná Perzie

ABRAHÁM Zmluva s Bohom

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2020 ISBN: 9788081791628 Rozmer: 136×198 mm Počet strán: 352 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách