Máj, nové knižné zľavy až do 80% maj!

Kamenní strážcovia II.

Slovenský skauting vydal druhý diel knihy Kamenní strážcovia, ktorý prináša pútavé príbehy, históriu, povesti a unikátnych...

Miroslav Slámka, • Slovenský skauting (2007) • Séria Kamenní strážcovia • 2. diel

🍎 Vypredané
12,78€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Slovenský skauting vydal druhý diel knihy Kamenní strážcovia, ktorý prináša pútavé príbehy, históriu, povesti a unikátnych rekonštrukcí ďalších 20 hradov.
Po dvoch rokoch sa dostáva na pulty kníhkupectiev unikátna kniha na našom knižnom trhu, v ktorej autor Miroslav Slámka pokračuje v svojom rozprávaní o hradných zrúcanín tam, kde skončil v prvom diele knihy Kamenní strážcovia.

Čitateľsky príťažlivé rozprávanie opisuje pohnuté osudy 20 hradov východného a časti stredného Slovenska. Zaujímavo vykreslená história hradov, množstvo fotografií, dobových vyobrazení nám umožňuje nahliadnuť do života kedysi mocných stredovekých pánov na našom území. Dôležitou súčasťou knihy sú aj unikátne rekonštrukcie hradov a originálne povesti, ktoré dotvárajú atmosféru jednotlivých hradov a menia kamenné zrúcaniny na živé a pútavé príbehy.

Autor ponúka históriu zrozumiteľným jazykom, takže je dostupná a zaujme široké spektrum čitateľov - milovníkov hradov, výletníkov aj turistov všetkých generácií. Medzi hradmi v "dvojke" nájdete napríklad takých známych kamenných strážcov nášho územia ako Divín, Hajnáčku, Brekov, Liptovský hrad, Muráň, Nový hrad, Plaveč, Soľnohrad, Šomošku či Vígľaš.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2007 ISBN: 9788089136605 Rozmer: 153×216 mm Počet strán: 229 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách