Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Loli paradička


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
3,99€
Zľava 10%
3,59€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Romantickú komédiu Loli paradička videlo v kinách od jej premiéry na festivale ArtFilm Fest v Košiciach 122 700 divákov. Na festivale získala Cenu divákov JOJ Cinema za najlepší film. Víťo a Richard Staviarski boli nominovaní za scenár a réžiu tohto filmu na Cenu Nadácie Tatrabanky za umenie. Loli paradička bola tiež nominovaná na Cenu Roma Spirit v kategórii Čin roka.

Okrem DVD vychádza i rovnomenné CD Ľudovej hudby Štefana Cínu, na ktorom sa nachádzajú piesne, ktoré zazneli vo filme, ale aj ďalšie strhujúce folklórne piesne. Jednu naspieval aj režisér Loli paradičky Richard Staviarsky. Štefan Cína je s režisérmi filmu spoluautorom hudby vo filme a Ľudová hudba Štefana Cínu vo filme tiež účinkovala.

Loli paradička je romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan, jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť? Podarí sa Milanovi a Veronke obhájiť svoju lásku?


Recenzie a kritiky

Recenzie na ČSFD

Herci: Michal Iľkanin, Kamila Mitrášová, Michal Soltész, Kveta Stražanová

Rok vydania: 2019 Katalógové číslo: 8588007949017 Rozmer: 135×190 mm Obal: DVD obal Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách