Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Nežná revolúcia

Cesta k slobode


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
24,90€
Zľava 24%
19,00€

📚Prečítaná za 13,70€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Zaspomínajte si na atmosféru z cesty od totality k slobode

Nežná revolúcia v roku 1989 predstavuje jednu z najvýznamnejších udalostí v našich novodobých dejinách. Hoci bol jej priebeh v porovnaní s ostatnými medzníkmi našej modernej histórie oveľa menej dramatický, vytvára na osi dejín ostrý predel nielen medzi dvomi historickými epochami, ale aj medzi úplne odlišnými spoločnosťami a spôsobmi života. Niektorí obmedzujú význam nežnej revolúcie len na ekonomické a sociálne zmeny. Iní vyzdvihujú jej široký celospoločenský, humanistický a európsky kontext. Ďalší v nej vidia predovšetkým "mocenský boj". V jednom sa ale zhodujú: revolúcia priniesla obrovské zmeny.

Unikátna publikácia Nežná revolúcia sprevádza všetkými jej kľúčovými momentmi. Detailne predstavuje, aká bola situácia v Československu pred rokom 1989, čo predchádzalo 17. novembru a ako prebiehala samotná revolúcia. Na viac ako päťsto dobových snímkach zachytáva vtedajšiu atmosféru aj jednotlivých aktérov. Umožňuje tak znovu spoznať udalosti, ktoré boli súčasťou vtedajších veľkých geopolitických zmien a ktoré otvorili Československu dvere k novým netušeným možnostiam a výzvam.


Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2019 Odporúčaný vek: 15+ ISBN: 9788056613658 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 268 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách