Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Osud a voľba

Max Weber o modernej spoločnosti


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
13,90€
Zľava 13%
12,09€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

František Novosád (1948) je vedúcim vedeckým pracovníkom Filozofického ústavu SAV a profesorom na Bratislavskej medzinárodnej škole liberálnych štúdií (BISLA). Zaoberá sa dejinami filozofie a dejinami sociálnych a politických teórií. Najviac pozornosti venoval rozborom vývoja nemeckého myslenia druhej polovice 19. a začiatku 20. storočia Publikoval štúdie o novokantovstve, austromarxizme, Maxovi Weberovi a Martinovi Heideggerovi. Je autorom viacerých monografií, medzi inými Alchýmia dejín (Iris 2004), Útržky o Slovensku (Kalligram, 2010), Idey na trhovisku (Iris, 2016).

„Ani v najmenšom nemám Novosádovi za zlé to, že nám nepredvádza ďalšiu z „interpretácií interpretácií“: poctivo Webera prečítal a bez mimoriadnych predbežných nárokov na čitateľa (nie však bez nárokov na jeho „sociologickú imagináciu“) ukázal všetky centrálne weberovské témy s tým, že ich väčšinou celkom prirodzene nechal vyznieť vo filozofickej tónine.“
Miloslav Petrusek v recenzii k prvému vydaniu (Kritika a Kontext, 2/98)

„Novosádova práca je výnimočná ľahkosťou, s akou v nej autor zdoláva intelektuálne najvyššie poschodia pochopenia špecifík spoločenských vied o človeku v prepojení s vysvetľovaním genézy a limitácie moderného človeka v železnej klietke vývoja ducha európskeho kapitalizmu s jeho aj dnes osudovou otázkou postavenia Nemecka v ňom.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2016 ISBN: 9788081530678 Rozmer: 155×210 mm Počet strán: 188 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách