Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Magnézium

Funkcie a homeostáza – Klinická medicína - Farmakoterapia


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
26,40€
Zľava 20%
21,12€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Jedinečná kniha svojho druhu na slovenskom knižnom trhu sa venuje úlohe magnézia v etiopatogenéze chorobných stavov a možnostiam jeho terapeutického využitia.

Napriek každodennému používaniu magnézia v medicíne nie je v slovenskej ani českej odbornej literatúre dostupné také dielo, ktoré by sa komplexne venovalo úlohe magnézia v etiopatogenéze chorobných stavov a možnostiam jeho terapeutického využitia.

V posledných rokoch sme svedkami neustáleho pribúdania nových poznatkov a dôkazov o význame magnézia v etiopatogenéze viacerých ochorenív rôznych oblastiach klinickej medicíny. Nezanedbateľným faktom je aj skutočnosť, že vzhľadom na zmenu environmentálnych podmienok v posledných desaťročiach, ako aj na zmenu životného štýlu obyvateľstva a demografické zmeny populácie deficit magnézia pravdepodobne ešte výraznejšie ovplyvní celkový zdravotný stav obyvateľstva. Kniha je koncipovaná do troch častí, pričom každá predstavuje samostatný koncept vhodný pre určité odbornosti a zároveň všetky na seba logicky nadväzujú, a vzájomne sa dopĺňajú.

Prvá časť: Magnézium – funkcie a homeostáza podáva nielen všeobecný pohľad na tento prvok, ale najmä opisuje základné procesy týkajúce sa homeostázy magnézia a jej porúch v našom organizme. Pochopenie týchto mechanizmov zároveň odpovedá na otázku, prečo magnézium využívame v klinickej praxi.
V druhej časti: Magnézium – klinická medicína sme uviedli hlavné odbory medicíny, v ktorých sa magnézium terapeuticky využíva na liečbu rôznych ochorení spojených s jeho deficitom.
Základné princípy liečby nedostatku magnézia sú uvedené v tretej časti Magnézium – farmakoterapia.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Magnézium Rok vydania: 2024 ISBN: 9788081409332 Rozmer: 160×230 mm Počet strán: 220 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách