Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Modré z neba

Jeannette WallsTatran (2024)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
24,90€
Zľava 18%
20,42€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Strhujúci román o nezlomnej mladej žene počas prohibície vo Virgínii.

Sallie Kincaidová je dcéra najdôležitejšieho muža v malom meste, charizmatického Hanka Kincaida, prezývaného Vojvoda. Prišla na svet na prelome 19. a 20. storočia do života plného pohodlia a privilégií. Celým telom aj dušou zbožňuje svojho otca. Keď sa Vojvoda po smrti jej matky znovu ožení, narodí sa mu vytúžený syn. Eddie je však na rozdiel od Sallie veľmi plachý a citlivý, a preto sa jeho sestra rozhodne, že z neho vykreše takého muža, akým je ich otec. Ešte však ani poriadne nezačne a prihodí sa im nehoda, ktorá ohrozí Eddieho život, a tak iba osemročnú Sallie vyženú z domu k tete Faye. Z prebytku sa ocitne v prostredí absolútneho nedostatku a s tetou prežívajú len vďaka tomu, že sa živia ako práčky špinavej bielizne z neďalekej nemocnice.

Po deviatich rokoch sa Sallie vracia odhodlaná vybojovať si svoje miesto v rodine. Zistí, že je to oveľa zložitejšie, ako čakala. Ocitne sa vo svete rozbrojov a bezprávia, odhalí tajomstvá a škandály, ktoré sa skrývajú v tieňoch rodného Veľkého domu. Pokúša sa nájsť správnu cestu v nejednotnosti nielen v rodine, ale aj v celom meste, a takisto sa snaží ustriehnuť si srdce
túžiace po láske. Napokon prevezme úlohu odvážnej, občas aj ľahkovážnej pašeráčky whisky a pokračuje v šľapajach svojho otca, ktorého pravú tvár spozná, až keď Vojvoda tragicky zahynie.

Impozantný román oceňovanej autorky bestsellera Sklený zámok je ako divoká jazda v časoch prohibície a zmien na americkom Juhu, kde si pouliční predavači, padlé ženy a spiatočnícki moralisti berú svoje tajomstvá so sebou do hrobu.

"Z celého srdca som verila, že otecko dočiahne aj na oblohu a znesie mi modré z neba. To znamená, že som mnoho vecí jednoducho nechcela vidieť."

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Hang the Moon Rok vydania: 2024 ISBN: 9788022215428 Rozmer: 147×229 mm Počet strán: 320 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický, romantický

Zaradené v kategóriách