Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Pancierové srdce

Nórskymi médiami sa šíria poplašné správy. Našli sa dve mŕtve ženy utopené vo vlastnej krvi. Vrah po sebe nezanechal stopy,...

Jo NesboIkar (2013) • Séria Harry Hole • 8. diel

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
17,90€
Zľava 27%
13,00€

📚Prečítaná za 11,64€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Nórskymi médiami sa šíria poplašné správy. Našli sa dve mŕtve ženy utopené vo vlastnej krvi. Vrah po sebe nezanechal stopy, policajné vyšetrovanie sa nehýbe z miesta a Harry Hole, jediný človek, ktorý by mohol pomôcť, zmizol. Ukrýva sa v špinavých ópiových brlohoch Hongkongu, aby unikol nielen veriteľom, ale najmä traume zo svojho posledného prípadu. Len čo sa vráti do Osla, vrah udrie znova. Navonok sa zdá, že obete nemajú nič spoločné. Avšak Harry zistí, že všetky ženy strávili noc v tej istej odľahlej horskej chate. Inšpektor čoskoro pochopí, že má do činenia so psychopatom, ktorý vraždí hostí jedného za druhým. Opäť čelí nielen najtemnejším silám v krajine – ale aj v samom sebe.

Z nórskeho originálu Panserhjerte (H. Aschehoug & Co., Oslo, 2009) preložil Jozef Zelizňák.

Ukážka textu z knihy


Sen sa zjavoval aj dnes. Niekde v diaľke ešte počujem, ako skupina spieva Love Hurts. Všimol som si, že nás obstúpilo niekoľko chlapov, no nezasahujú. Dobre. Hľadím na ňu. Pokúšam sa jej povedať, pozri, čo si urobila. Pozri sa naňho, ešte ho chceš? Bože, ako ju nenávidím, ako veľmi si chcem vytrhnúť nôž z úst a vraziť jej ho do tela, prederaviť ju ako rešeto, vidieť, ako z nej vyteká krv, vnútornosti, lož, hlúposť, jej idiotská samoľúbosť. Niekto by jej mal ukázať, aké škaredé je jej vnútro.
Sledoval som tlačovú konferenciu v televízii. Neschopní idioti! Nijaké stopy, nijakí podozriví? Najdôležitejších je prvých štyridsaťosem hodín, piesok presýpacích hodín sa sype, ponáhľajte sa, ponáhľajte sa! Čo mám podľa vás urobiť? Napísať vám to na stenu krvou?
Nie ja, to vy ste zodpovední za to, že vraždenie bude pokračovať.
List je dopísaný.
Ponáhľajte sa.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Panserhjerte Rok vydania: 2013 ISBN: 9788055131863 Rozmer: 130×208 mm Počet strán: 512 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčinaŠtýl: psychologický, mysteriózny, napínavý

Zaradené v kategóriách