Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Mágia krvi

Mágia spojená s krvou vždy symbolizovala dávne ľudské túžby po moci, bohatstve a nesmrteľnosti. Tentoraz má pomôcť...

Tessa GrattonováIkar (2012)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
12,90€

📚Prečítaná za 7,10€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Mágia spojená s krvou vždy symbolizovala dávne ľudské túžby po moci, bohatstve a nesmrteľnosti. Tentoraz má pomôcť pravde!
Začať je ľahké.
Nakresliť kruh... doprostred položiť suchý list... posypať trochou soli... odrecitovať niekoľko latinských slov... pridať kvapku krvi...
Tínedžerka Silla Kennicotová vidí všade krv. Záhadná smrť rodičov jej neschádza z mysle, neverí obvineniam, podľa ktorých jej otec zavraždil matku a potom spáchal samovraždu. Jedného dňa od neznámeho menom Diakon dostane balíček, knihu kúziel, ktoré zozbieral jej otec. Prevteľovacie, oživovacie, spútavacie... Všetky majú niečo spoločné: treba pri nich použiť krv. Na cintoríne pri hrobe rodičov Silla pokúša osud – a kúzla fungujú! Zapojí sa aj brat Reese a ešte niekto – nový chlapec zo susedstva Nick. Je zvláštny, nenávidí svoju nevlastnú matku a až akosi pridobre sa vyzná v krvavej mágii. Silla úprimne túži očistiť meno svojho otca a chce na to použiť mágiu. Lenže je tu ešte niekto, kto má obrovskú moc a záujem o získanie magickej knihy, aby tajomstvo zostalo navždy pochované. Môže Silla veriť svojej láske? A akú obeť jej treba priniesť?
Vynikajúce čítanie pre fanúšikov románov plných temnej mágie a mýtických tvorov!

Z anglického originálu Blood Magic (Random House,
Inc., New York 2011) preložil Michal Jedinák.

Ukážka textu z knihy


Teraz prišla najťažšia časť kúzla. Z džínsov som vylovila vreckový nôž a otvorila ho. Čepeľ som si oprela o bruško ľavého palca a zaváhala.
Pri predstave, ako to zabolí, mi zovrelo žalúdok. Čo ak je kniha zaklínadiel iba hlúpy vtip? Som trafená, keď to chcem vyskúšať? Zdalo sa mi to neuveriteľné. Mágia nemôže byť skutočná.
No predsa to bolo napísané otcovou rukou. Nebol by taký krutý. A nebol ani šialený, nech sa o ňom povrávalo čokoľvek. Otec tomu veril, inak by s knihou nestrácal čas. Dôverovala som mu. Nemala som na výber.
Aj tak je to iba kvapka krvi.
Ostrie noža som pritlačila na kožu. Zvraštila sa, no nepovolila. Celá som sa zachvela. O chvíľu zistím, či sú čary skutočné. Na jazyku ma štípalo hrozivé elektrizujúce vzrušenie.
Zarezala som si hlboko do palca.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2012 ISBN: 9788055131573 Rozmer: 130×205 mm Počet strán: 336 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách