Nová krimi Dominika Dána v predpredaji!

Vedenie jednoduchého účtovníctva v roku 2012

Praktická príručka pre účtovníkov


🍎 Vypredané
14,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Príručka Vedenie jednoduchého účtovníctva v roku 2012 je určená pre podnikateľov – fyzické osoby, účtujúcich v sústave jednoduchého účtovníctva.

Prináša prehľad o základných zásadách, ktoré je potrebné dodržiavať pri účtovaní v priebehu roka a pri uzatváraní účtovných kníh a na konkrétnych príkladoch uvádza spôsoby účtovania vybraných hospodárskych operácií prevzatých priamo z podnikateľskej praxe. Účtovanie účtovných prípadov v jednoduchom účtovníctve je úzko späté s daňovým posudzovaním vynaložených výdavkov a prijatých príjmov, preto sú jednotlivé účtovné operácie posudzované z hľadiska ustanovení zákona o dani z príjmov.

Publikácia zohľadňuje zmeny vykonané v daňových a účtovných predpisoch k 1. 1. 2012 – zmeny v postupoch účtovania, v odpisovaní hmotného majetku a majetku obstarávaného finančným lízingom, v oblasti sociálneho a zdravotného poistenia, pri evidencii tržieb v hotovosti prostredníctvom elektronickej registračnej pokladnice.

Záverečný príklad predstavuje súhrnné zaúčtovanie príkladov uvedených v samotnom texte a je ukončený vykonaním účtovnej závierky a zostavením účtovných výkazov.

Príručka je doplnená zákonom o účtovníctve a postupmi účtovania v jednoduchom účtovníctve v znení účinnom od 1. 1. 2012.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2012 ISBN: 9788089363575 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 104 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách