Kniha Tradície na Slovensku je zaujímavým čítaním pre celú rodinu o pôvode, vývoji a význame našich bohatých tradícií. V prvej časti ponúka pútavé informácie o rodinnom zvykosloví, o narodení dieťaťa, svadbe i o úmrtí... Zobraziť viac
Recepty, ako pripraviť rôzne druhy talianských jedál. Zoznam receptov jednoduchých aj náročnejších jedál z talianskej kuchyne, "ukradnutých" z menu mojej matky, skvelej kuchárky. Claudio Ruggeri, 30 rokov, žije v meste Grottaferrata... Zobraziť viac
„Nuže — nechť se laskavý čtenář neodstraší četbou některé, nahodile otevřené stránky této knížky! Prosím, aby pročetl tyto pokusy všecky, jako zajímavé kulturně-historické doklady. Hodí-li se některý ku napodobení, ku vyzko Zobraziť viac
Nová kniha autorky úspešného Umenia sovietskej kuchyne je brilantným skúmaním jedla a národnej identity po celom svete. „S nástupom a dominanciou globalizácie,“ vysvetľuje Anya v úvode, „sa národy a nacionalizmus javia ... Zobraziť viac
Henri, charizmatický majiteľ reštaurácie, bol odjakživa proti tomu, aby sa jeho syn Julien stal kuchárom. Keď upadne do kómy, Juliena posadne jediný cieľ: nájsť zápisník, kde boli zapísané otcove recepty... Zobraziť viac
Obsahuje vyše 900 vyskúšaných a osvedčených receptov, ktoré zodpovedajú požiadavkám nielen jednoduchej, ale i najlepšej kuchyne... Zobraziť viac
Marie Rosická bola manželkou významného českého vydavateľa a redaktora českých novín Hospodář. Do týchto novín prispievali i mnohé gazdinky svojimi receptmi a kuchárskymi skúsenosťami. Aby nezostali roztrúsené iba v časopisoch... Zobraziť viac
Podľa ústnej tradície bol Babilon budapeštiansky mešťan, pochádzal z Gemera z mnohodetnej rodiny. V mladosti sa pretĺkal životom ako sirota, no skončil ako majiteľ reštaurácie v Pešti. Schádzali sa tam okolo stola popredné slovenské... Zobraziť viac
Vo svojej kuchyni som sa naučila, že ak ide o zvyšné potraviny a nedojedené jedlo, treba byť pripravený. Mať svoje osvedčené recepty, ak vám do cesty príde nejaký zvyšok jedla, ale nemáte čas, fantáziu ani chuť ... Zobraziť viac