Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Tvar ducha - moc a krása afrického kmeňového umenia

Kniha Tvar ducha - moc a krása afrického kmeňového umenia je voľným pokračovaním tej, ktorá vyšla v roku 2008 pod názvom...


🍎 Vypredané
59,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Kniha Tvar ducha - moc a krása afrického kmeňového umenia je voľným pokračovaním tej, ktorá vyšla v roku 2008 pod názvom Africké umenie – zbierka Ivana Melicherčíka. Usiluje sa z rôznych uhlov priblížiť fenomén afrického kmeňového umenia. Oslovil som afrikanistov, výtvarných umelcov, cestovateľov, zberateľov či publicistov, ktorí majú k tomuto magickému umeniu blízko. Články či state, ktoré do tejto publikácie napísali, sú mostíkmi do záhadného sveta umenia subsaharskej Afriky.

V knihe je reprodukovaných viac ako dvestopäťdesiat masiek, sôch či predmetov úžitkového charakteru. Práve o ne sa mi rozrástla zbierka černošského umenia za dva roky, ktoré uplynuli od vydania knihy Africké umenie. Tá bola ilustrovaná okrem iných aj s viac ako dvoma stovkami fotografi ami artefaktov, ktoré dovtedy tvorili moju africkú kolekciu. Všetky drevorezby i predmety z bronzu či železa sú v tejto publikácii uverejnené po prvý raz.
Knihu som koncipoval ako zdroj média, ktoré by vás malo vtiahnuť do vzrušujúceho príbehu umenia ešte stále zahmleného kontinentu. Ako páku, čo pootvorí čitateľovi bránu do tajomného sveta vecí, ktorým dával človek formu ducha. Ako niečo, čo je živnou pôdou pre zberateľsky nákazlivý „bacillus africanis“.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2010 ISBN: 9788097054403 Rozmer: 240×270 mm Počet strán: 424 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách