Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Solventnosť

Efektívna ochrana poistníkov a príjemcov poistného plnenia počas dlhodobého časového horizontu patrí k základným požiadavkám...


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
12,00€

📚Prečítaná za 7,80€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Efektívna ochrana poistníkov a príjemcov poistného plnenia počas dlhodobého časového horizontu patrí k základným požiadavkám poisťovníctva. Solventnosť poisťovne ponúka komplexný pohľad na majetkovú situáciu a hospodárenie poisťovní, pričom zachytáva oblasť technických rezerv, finančného umiestnenia, riadenia rizík, politiku zaistenia či stratégiu rozvoja spoločnosti.

Projekt Solventnosť II predstavuje nový koncept v oblasti riadenia rizík, ktorý súčasne otvára mnohé otázky optimálneho riadenia rizík poisťovní s cieľom zabezpečiť ich finančnú stabilitu. Publikácia sa zaoberá teoretickým vymedzením základných pojmov, významom a úlohami sledovania solventnosti v poisťovniach v kontexte s pripravovanými pravidlami Solventnosť II, komparáciou pravidiel solventnosti poisťovne (Solventnosť I, Solventnosť II a SST), postupmi výpočtu kapitálových požiadaviek solventnosti poisťovne so zreteľom na analýzu korelačných koeficientov, ako aj vzťahom projektu Solventnosť II k Basel II.

Publikácia je určená vysokoškolským študentom i odbornej verejnosti.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2009 ISBN: 9788080782610 Rozmer: 172×240 mm Počet strán: 139 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách