Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Neduhy slušnej ženy

Láska je jednou z najdôležitejších súčastí života každého človeka. Napriek tomu si ju väčšina ľudí začne vážiť, až keď ju...


🍎 Vypredané
7,50€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Láska je jednou z najdôležitejších súčastí života každého človeka. Napriek tomu si ju väčšina ľudí začne vážiť, až keď ju stratí a znovu nájde.
Hana, jedna z hrdiniek románu "Neduhy slušnej ženy", aj po desaťročnej snahe o dieťa, nosí v sebe len nenaplnenú materinskú túžbu. Jej protipólom je Žaneta, pre ktorú je jej materstvo samozrejmosťou ako slnko na oblohe. V živote oboch žien, ale zohrávajú dôležitú rolu ich partneri. A aj pričinením ich druhov, sa ženské osudy uberú úplne opačným smerom.
Tento citlivý, láskyplný príbeh, s prekvapivým záverom, vás určite osvieži.
O autorovi:
Martin Zenk (1973) je divadelný scenárista a herec.
Píše pod pseudonymom. Kniha, “Neduhy slušnej ženy“, je prepisom jedného z jeho scenárov, do románovej podoby.

Napísali o knihe

"Sú ženy, ktoré veľmi túžia po deťoch, ale nemôžu ich mať a sú ženy, ktoré na svet deti privedú, ale dobrovoľne sa ich vzdajú. Láskyplný román, “Neduhy slušnej ženy”, nás rozosmeje, rozplače a inšpiruje sa zamyslieť nad rodinou, ktorá sa pre nás akosi stala každodennou samozrejmosťou a zabudli sme si ju vážiť... Úprimne odporúčam túto knihu nádejného autora, akým Martin Zenk určite je."
Silvia Šuvadová, herečka a scenáristka


Ukážka z textu knihy

„Pán doktor, poďte dolu, je tu ďalší prípad,“ znudene zavolala telefónom doktora. Zašmátrala v papieroch, čo dostala od Miša, zabila mucholapkou muchu a nahnevane prehovorila,
„Mrcha jedna. Ako sa volá rodička?“
Mišo si nebol istý, koho tou mrchou sestrička myslela a bol trochu urazený, lebo to znelo, akoby nadávala Zuzke. Po chvíli prekonal svoj hnev a odpovedal.
„Dubeňová... sa volá moja žena.“
Do ambulancie vošiel doktor. Pekne pozdravil,
„Dobrý deň, ako sa cítite,“ a popriliepal na Zuzkine brucho kopu kadejakých káblov. Potom sústredene pozeral na monitor pred sebou, pozorujúc krivky na obrazovke. Sestrička hneď na to našla materskú knižku Zuzky, ktorá mala na obale napísané Dubeňová.
„Aha, Dubeňová... “ vystrela sa a položila si prsty na klávesnicu.
„Adresa trvalého pobytu manželky?“ pozrela sa na Miša, ktorý bol spotený, nazakasaný a strapatý po pôrodnej naháňačke. Vyzeral ako samostatne hospodáriaci roľník po žatve. Sestrička potom pokračovala povýšeneckým hlasom vo “výsluchu“.
„Dedina... ? Teda obec?“
„Kotrčiná Lúčka,“ odpovedal Mišo. Sestrička vyvalila na neho obrovské namaľované okále, lebo bola ohúrená zložitosťou názvu obce. Začala písať. Nedarilo sa jej dostať do počítača krkolomné slová, dva razy musela vymazať nepodarok a potom nervózne zahájila tretí pokus, pričom si nahlas opakovala názov obce.
„Ko-trč... do riti,“ sestrička si zlomila nechet a zlostne zazrela na Miša, ako na vinníka tohto trestného činu. Chvíľu predychávala túto hroznú udalosť a potom opatrne dopísala, „iná Lúčka“.
„Ulica a číslo domu?“
„ Kotrčiná Lúčka dvestopäťdesiatsedem.“
Sestrička sa skoro psychicky zrútila, po vypočutí si týchto slov a začala písať tváriac sa ako pútnik na krížovej ceste. Tento krát bola úspešná až na štvrtý krát, ale bez zlomeného nechtu. Potom si víťazoslávne vydýchla, ako keby práve dostala doktorát.
„Prvorodička?“ nadviazala po „ukrižovaní“.
„Áno“.
Sestrička potom spokojne, s úsmevom napísala do kolónky počet predchádzajúcich pôrodov nulu.
Bola rada, lebo napísať nulu, bolo pre ňu po tak náročnom pisárskom kúsku, malina.
„Patrí k doktorovi Ko-vá... ?“ lúštila sestra.
„Kováčovi,“ nervózne odpovedal Mišo, lebo začínal mať dosť zdravotníckej byrokracie.
„Pán Dubák...“
„Dubeň,“ nahnevane opravil sestričku Mišo.
„Á, Dubeň, ukončili ste predpôrodný kurz pre rodičov?“
„Ukončil!“ zlostne odvrkol Mišo.
„A chceli by ste byť pri pôrode?“
Vtedy sa Mišo otočil k Zuzke a uvidel ako má medzi nohami mláčku plodovej vody s krvou, zdvihol sa mu žalúdok. Preglgol a odpovedal.
„Samozrej... “ v tom sa mu zahmlilo pred očami, zamdlel a sklátil sa na zem, ako doska z lešenia.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2010 ISBN: 9788089507009 Rozmer: 148×211 mm Počet strán: 108 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách