Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Dobroš sa nemusí zastreliť

Aspekt - Jazyk: SK - Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá - 144 str. - ISBN: 978-80-85549-88-1 - Kniha


🍌 Odosielame o 5 dní.
5,99€
Zľava 27%
4,40€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Príhody a skúsenosti kreatívca Dobroša Dobríka pichľavým drobnohľadom Jany Juráňovej. Prečo sa Dobroš nemusí zastreliť a kto to vlastne je - to všetko prezradia čítavé príbehy z pera známej slovenskej spisovateľky.

Dobrošove osudy sprevádzajú fotografie z predstavenia Bábkového divadla na Rázcestí Júlie Meinholmové Citová výchova hadej ženy.

Ukážka:
Na displeji mu zablikala zúfalá esemeska: Dobros, cakam ta!!! Dokelu, no tak čakaj. Čo mám robiť, keď nestíham?
O chvíľu blikla ďalšia: S kym tu mam tancovat? Nestvi ma!!
Aha. Ona je už na tých hodinách tanca. Nestíhačka.
Zlatica, zlaticko, tancuj trebars s instruktorom, pridem pred koncom, odveziem ta autom. Tazka nestihacka, prepac.
Aby sa nenaštvala. Keď mu s tým treskne, bude na plese ako taký somár bez partnerky. Pozná kolegov, začnú o ňom šíriť reči, že je neschopák alebo teploš. Tak aby si švihol, nech stihne aspoň ten koniec.

Dobroš dorazil tesne pred poslednými dvoma kolami. Čo to nevidí? Čo to vidí? Radšej by to nevidel. Zlatica tancuje s akousi ženou. Vyzerá spokojne. Zlatica. A aj tá žena. Inštruktor
sedí na lavičke a spokojne podupkáva nohou. Čo je to?
No, aspoň nemusím žiarliť, povie si Dobroš. Aj keď – ani si nespomína, či na Zlaticu niekedy v živote žiarlil. Asi nie. Skôr ona na neho. Díva sa na ňu a na tú ženu a čosi mu na tom
celom nesedí. Niečo je na tom čudné. Tá žena vedie Zlaticu ako muž. No, to je asi normálne. Jedna musí mať mužské držanie, aby to bolo akože naozaj. Ale aj tak sa mu to nezdá.
Posledný tanec si struhne so Zlaticou on. Stúpa jej na nohy a Zlatica na neho zazerá. Tá žena, čo s ňou tancovala predtým, sa na nich dobre baví. Aj ona tancuje a tancuje
dobre. Veľmi sebaisto. Tancuje – znovu so ženou. Tá druhá je akási krotšia. Dôverne si niečo šepkajú. No jasné, veď to sú lesby! Môžu na takéto hodiny tanca chodiť aj lesby? Dobrošovi steká cícerok potu po chrbte pod svetrom. Prečo by nemohli? Asi ich nikto nemôže vyhodiť. Máme slobodu. Diskriminácia je zakázaná. Ach bože, to sme sa dožili, pomyslí si v duchu a potí sa čoraz viac. Zlatica sa od neho odťahuje, asi začal smrdieť.
Po skončení hodiny tanca Zlatica predstaví svoju spolutancujúcu Dobrošovi. A tá zasa Zlatici predstaví svoju partnerku. Akoby nič. Tie dve baby sa pritom držia okolo pása.
Dobroš nevie, kam má uhnúť pohľadom. To aby človek už nešiel ani na hodiny tanca pred plesom. Ako sa má tváriť? Normálne? A to sa mu akože má podariť? Ale veď o čo ide?
Hádam ho tie dve neznásilnia? No jeho nie. Ale na Zlaticu akosi pokukuje tá jedna, tá, čo s ňou tancovala. A zdá sa, že tá druhá trochu žiarli. No zbohom. Zbohom, rodina, pomyslí
si Dobroš. Do plesu ešte dva týždne, čo len z tohto bude? Znovu sa začne potiť.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2010 ISBN: 9788085549881 Rozmer: 150×150 mm Počet strán: 144 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách