Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Verejná politika a miestna samospráva: Štyri princípy spravovania


🍎 Vypredané
12,28€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Táto publikácia je určená nielen pre volených predstaviteľov a pre pracovníkov mestských a obecných úradov, ale tiež pre mimovládne organizácie, podnikateľské subjekty či občanov, ktorých zaujíma dianie v ich samospráve a možnosť aktívne sa podieľať na rozvoji svojej obce či mesta.
Miestna samospráva uskutočňuje mnoho aktivít a pracuje s obmedzenými zdrojmi, ľudskými i finančnými. Publikácia preto prináša nové pohľady na správu vecí verejných s cieľom zvýšiť účinnosť, efektívnosť a transparentnosť aktivít miestnej samosprávy a v konečnom dôsledku tak poskytnúť občanovi vyššiu či viac služieb. Nie je to ľahká úloha, keďže tieto ciele mnohokrát stoja v protiklade: najefektívnejšie riešenie nemusí byť najúčinnejšie či najtransparentnejšie a naopak.

Autori kombinujú poznatky získané zo slovenskej a zahraničnej literatúry a skúseností zo slovenských reálií. Dopĺňajú ich praktické príklady a rady, ktoré poznajú z vlastnej praxe či z komunikácie s pracovníkmi zo samospráv počas tréningov a školení v jednotlivých oblastiach verejnej politiky. Text prešiel rozsiahlou oponentúrou súčasnými volenými i nevolenými pracovníkmi zo samospráv (primátorom, členom zastupiteľstva, hovorcom či autorom reformy verejnej správy na Slovensku). Editorky text rozčlenili do šiestich základných celkov: prvé dva predstavia koncept verejnej správy a verejnej politiky z právneho a analytického hľadiska, ďalšie štyri sa venujú základným princípom spravovania: demokratickému, efektívnemu, trvalo udržateľnému a transparentnému spravovaniu.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2006 ISBN: 8089244130 Rozmer: 200×260 mm Počet strán: 234 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách