Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

História ošetrovateľstva

Učebnica pre odbor ošetrovateľstva - OSVETA - Jazyk: SK - Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá - 170 str. - ISBN: 978-80-8063-332


🍎 Vypredané
5,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Ošetrovateľstvo je láska, múdrosť a pomoc. Je dobro pre iných, ktoré má trvalú hodnotu, jeho uplatňovanie v ošetrovateľských činnostiach vytvára historickú kontinuitu.

Poznanie postavenia, rolí a snažení sestier v jednotlivých historických obdobiach bolo a je výzvou pre zmeny. Ošetrovateľstvo je najstaršia činnosť zameraná na ochranu, na podporu a uchovanie zdravia a na starostlivosť o chorých. Je najmladšou vednou disciplínou, azda preto nemá u nás doteraz zaznamenanú históriu.

Historická pamäť je aktivizujúca pre súčasné a budúce smerovanie slovenského ošetrovateľstva. Dovoľujeme si preto po prvý raz sprístupniť niektoré „míľniky" slovenského ošetrovateľstva. Súčasne sme načrtli súvislosti medzi ošetrovateľstvom, medicínou, zdravotníckym a spoločenským systémom.
My slovenské sestry sme na začiatku hľadania a sprístupňovania našej historickej pamäti. Autorky publikácie budú vďačné za pripomienky, doplnky a ďalšie historické skutočnosti, ktoré pomôžu skvalitniť ďalšie vydanie. Aj v ich mene vyslovujem nádej, že publikácia bude prínosom pre slovenské ošetrovateľstvo.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2010 ISBN: 9788080633325 Rozmer: 145×205 mm Počet strán: 170 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách