Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

L'Herbe rouge / Červená tráva

Boris VianPetrus (2019) • Edícia Torquis

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
14,99€
Zľava 10%
13,49€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Autor patrí k najzaujímavejším a najčítanejším francúzskym autorom 20. storočia. Román Červená tráva u nás zatiaľ nevyšiel a Vian ako originálny dedič jarryovskej patafyziky a surrealistov v ňom vytvára pomocou fantázie, poézie a humoru svojbytný a pre čitateľa príťažlivý románový svet, ktorý nepriamo odkazuje na súčasnú spoločnosť a poslednú fázu euroamerickej civilizácie. Uťahuje si od náboženského a spoločenského pokrytectva a chameleónstva cez výchovu, ktorá citovo mrzačí a po sebecké až sadistické postoje k blížnym, od presvedčenia, že všetko sa dá kúpiť, cez bezuzdnú chamtivosť až po duševnú a citovú vyprázdnenosť a duchovné umŕtvenie. Aj v tomto parapsychoanalytickom románe s prvkami science-fiction sa opäť objavuje ľúbostná téma ako súčasť širšej a bolestnej témy ľudskej identity a zmyslu ľudskej existencie.

Knihu vychádza v edícii Torquis bilingválne vo vynikajúcom preklade Michaely Jurovskej. Ako ilustrácie sme použili výtvarné diela Jána Bergera.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2019 ISBN: 9788089913367 Rozmer: 128×157 mm Počet strán: 392 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina, francúzštinaŠtýl: psychologický

Zaradené v kategóriách