Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Ako písať školské a záverečné práce

Metodická pomôcka pre študentov


🍎 Vypredané
11,50€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Počas vysokoškolského štúdia študenti prichádzajú do styku s rôznymi druhmi prác, ktoré majú vyprodukovať. Sú to rôzne školské a záverečné práce. Zákon 131/2002 Z.z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v § 51 ods. 3 uvádza, že „súčasťou štúdia podľa každého študijného programu je aj záverečná práca.“ Nasledujúce paragrafy spomenutého zákona ako záverečné práce chápu bakalárske, diplomové, rigorózne a dizertačné práce.

Písanie takýchto prác však má svoje zákonitosti a pisateľ sa má riadiť príslušnými normami, upravujúcimi ich formu i obsah. Niektoré normy sú však ťažko dostupné a študenti zápasia v tomto smere s mnohými problémami. Úlohou tejto metodickej príručky je uľahčiť študentom ich prácu pri písaní rôznych prác.

Tvorba tejto príručky vychádza z osobných skúseností vedenia študentov pri školských a záverečných prácach alebo absolventov pri rôznych kvalifikačných prácach. Jej tvorba sa opierala o dostupné normy a príručky iných autorov.

Príručka pozostáva zo štyroch kapitol. Prvá kapitola sa zaoberá charakteristikou jednotlivých druhov prác a formálnymi požiadavkami na ich tvorbu. Druhá kapitola hovorí o charakteristikách jednotlivých častí záverečných prác. V tretej kapitole je uvedená technika práce s prameňmi a problematika citácii. Štvrtá časť predkladá možnosti písania bibliografických odkazov z jednotlivých druhov prameňov a príklady ich praktického použitia.

Rok vydania: 2008 Rozmer: 209×295 mm Počet strán: 48 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách