Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Clona (Blu-ray)

Shutter (2008) - r. Masayuki Ochiai - h. Joshua Jackson, Rachael Taylor, James Kyson Lee


🍎 Vypredané
11,99€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Uznávaný fotograf Benjamin sa po krátkej prestávke vracia do Japonska, kde predtým dlho pracoval a so sebou si berie aj svoju čerstvú novomanželku Jane. Skôr ako sa ale vrhnú do víru každodenného života v Tokiu, chcú si užiť medové týždne priamo pod posvätnou horou Fuji. Prenajmú si romantickú chatu a vyrážajú na výlety po okolí. Keď sa z jedného takéhoto výletu vracajú, je už noc. Riadi Jane, pretože Benjamin je unavený ale aj ona by už najradšej bola v posteli a tak stačila chvíľka nepozornosti. Do cesty im vbieha neznáma mladá žena, Jane sa snaží rýchlo zareagovať ale ženu predsa len zrazí a aj s autom skončia v priekope. Obidvaja vyviazli bez škrabnutia, ale neznáme dievča pravdepodobne utrpelo vážnejšie poranenia, ale nikde nie je.... ako by sa po ňom zľahla zem. Je možné, že sa im to len zdalo?
Obaja sa snažia na nepríjemnú nehodu zabudnúť, ale mrazenie v chrbte cítia stále. A keď Benjamín uvidí fotky z medových týždňov, na ktorých sú tajomné tiene a šmuhy, už necíti iba nevinné mravenčenie. Šmuhy sa začínajú objavovať aj na jeho pracovných fotkách a nadobúdajú stále jasnejšie tvary, až je takmer zrejmé, že majú čo do činenia so ženou, ktorú zrazili na diaľnici. Jane sa vrhne do pátrania a zisťuje, že im dievča chce niečo odkázať... lenže Jane ešte netuší, že ak chce odhaliť tajomný odkaz, musí najskôr odhaliť Benjamínovu minulosť, ktorá ale rozhodne nie je taká, ako si predstavovala.
Remake dnes už kultového thajského hororu Shutter z roku 2004 nakrútili pre štúdio FOX japonský režisér Masayuki Ochiai a Katsumi Yanagishima, výhradný kameraman režiséra a herca Takeshi Kitana. Vďaka tejto spolupráci je film veľmi autentický a zároveň presiaknutý japonským „hororovým umom“. Scény majú napätie, príbeh pomaly, ale intezívne graduje a zápletka má prekvapivé rozuzlenie. To všetko dotvárajú výborné herecké výkony Joshua Jacksona (Prekliatie, Dawsonov svet) a Rachael Taylor (Transformers).
Clona nie je iba ďalším z amerických hororov na ázijský spôsob, je to prekvapivo silný príbeh o strachu vo vnútri každého z nás a o utrpení, ktoré sme na seba schopní privolať.

Recenzie a kritiky

Recenzie na ČSFD

Herci: Joshua Jackson, Rachael Taylor

Originálny názov: Shutter Rok vydania: 2008 Katalógové číslo: BD000094 Rozmer: 190×130 mm Dĺžka: 89 Obal: DVD obal Titulky: české, anglické, bulharské, estonské, lotyšské, litevské, rumunské, ruské, srbské Jazyk: čeština, angličtina, taliančina, španielčina, ruština, poľština, francúzština

Zaradené v kategóriách