Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Generál v labyrinte

Román o posledných dňoch života osloboditeľa Latinskej Ameriky spod španielskej nadvlády Simona Bolívara predstavuje...


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
8,27€

📚Prečítaná za 5,38€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Román o posledných dňoch života osloboditeľa Latinskej Ameriky spod španielskej nadvlády Simona Bolívara predstavuje "diktátora" v celkom odlišnom svetle. Nie ako slávneho "osloboditeľa", ale neurotického, predčasne zničeného starca, trpiaceho nevyliečiteľnou chorobou a mučivými spomienkami. Generál si jasne uvedomuje, že časy jeho slávy sú dávno preč a jeho celoživotné úsilie o zjednotenie juhoamerických štátov do federálneho zväzku je stratené v poryvoch miestnych oligarchov či ľavicovo orientovaných geríl.
Spomienky na slávnu minulosť sa špirálovito prepletajú s prítomnými okamihmi, čo v hlavnom hrdinovi vyvoláva pocity mučivej neistoty. Márquezovi sa majstrovsky podarilo vykresliť vnútorné boje s neprestajnými prívalmi otázok, ktoré hlavnému hrdinovi "kradnú" posledné pokojné chvíle.
Autor v detstve obdivoval skutky hrdinského vodcu národa, ktoré počúval z úst starého otca, a táto kniha je prinajmenšom vyjadrením jeho vďaky veľkému generálovi, ale aj návratom do vlastných chlapčenských rokov. Román je ukážkou Márquezovho magického realizmu a sondou do histórie kontinentálnej Kolumbie, ba celej Latinskej Ameriky.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2008 ISBN: 8055116587 Rozmer: 130×205 mm Počet strán: 150 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický

Zaradené v kategóriách