Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Slovensko - vojenská kronika

Slovensko, i keď malá, nepočetná krajina, ležiaca vždy skôr na periférii či pomedzí európskeho diania, sa neuchránila pred...


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
23,20€

📚Prečítaná za 15,08€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Slovensko, i keď malá, nepočetná krajina, ležiaca vždy skôr na periférii či pomedzí európskeho diania, sa neuchránila pred mnohými vojnovými a násilnými konfliktmi. Všetky vojny, vojenské operácie a ťaženia sa nejakým spôsobom odzrkadlili v rôznych oblastiach života spoločenstva, a preto sú vojenské dejiny neodmysliteľnou súčasťou tak všeobecnej, ako aj našej národnej histórie.
Táto veľkolepá monografia vznikla ako príspevok k poznaniu mnohorakosti slovenskej vojenskej minulosti a približuje komplexne časové obdobie od pravekých dejín až po rok 2006. Jej profesionálny spôsob podania informácií podporil aj zodpovedný prístup autorov k problematike a nespochybniteľnosť výsledkov výskumov na pramennej báze. Pre čitateľský záujem a predstavivosť publikáciu obohacujú aj relatívne samostatné zložky a tabuľky: stratégia a taktika boja, história vývoja organizácie ozbrojených síl, ako aj dejiny vojenskej techniky, výzbroje a výstroja či vojenského myslenia. Zárukou úspešnosti publikácie je dobre zostavený autorský tím renomovaných odborníkov z Vojenského historického ústavu, ktorých zámer podporila potreba spracovania tejto témy vo všeobecnom podaní pre širšiu verejnosť.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2007 ISBN: 8080463816 Rozmer: 215×305 mm Počet strán: 200 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách