Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Sherlock Holmes (kolekcia 1-4)


🍎 Je nám ľúto, ale predaj už skončil
70,60€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Sherlock Holmes 1: Štúdia v krvavočervenom, Podpis štyroch: Doktor Watson si po návrate z aktívnej vojenskej služby hľadá byt. Sherlock Holmes zase hľadá spolubývajúceho. Dohoda uzavretá medzi mužmi sa zdá byť obojstranne výhodná. No ak si doktor Watson myslel, že život na Baker Street 221B bude plynúť pokojne a hladko, mýlil sa. Netreba ho však ľutovať. Veď vďaka jeho zápiskom sa môžeme nechať zatiahnuť do vyšetrovania nevysvetliteľných vrážd a následne, v príbehu Podpis štyroch, do prípadu nezvestného dôstojníka. Čitateľovi sa črtajú príjemné vyhliadky na ďalšie záhady, jeden stratený poklad a jeden poklad nájdený. Nakoniec sa doktor Watson môže pokladať za šťastlivca.

Sherlock Holmes 2: Dobrodružstvá Sherlocka Holmesa: Zápisník doktora Watsona je plný prípadov, ktoré vzbudili väčší či menší záujem verejnosti. Časť z nich zverejnila londýnska tlač, niektoré sa ukázali priveľmi zamotané aj pre Sherlockove analytické schopnosti, iné dokončil len spolovice a ich riešenie sa zakladá skôr na dohadoch a domnienkach. Sú medzi nimi i také, ktoré sa vyznačujú zaujímavými črtami a mimoriadne pozoruhodnými detailmi a ktorých vyústenie je také šokujúce, že si doktor nemôže pomôcť a musí nám ich vyrozprávať. Dobrodružstvá Sherlocka Holmesa, to je dvanásť vybraných prípadov, ktoré Watson s Holmesom riešili v rozpätí rokov 1882 – 1890. Prostredníctvom nich nám Watson predstavuje svojho priateľa, jeho výnimočné metódy a počiny na poli boja so zločinom viktoriánskeho Anglicka. V druhom zväzku edície Sherlock Holmes prinášame detektívne poviedky v novom preklade Jána Kamenistého a ilustráciami Jula Nagya.

Sherlock Holmes 3: Pes rodu Baskervillovcov: Legenda o pekelnom psovi, ktorý z pomsty prenasleduje potomkov rodiny Baskervillovcov, sa v Londýne zdá Watsonovi strašidelná a Holmesovi veľmi zaujímavá, najmä v súvislosti s osudom nebohého sira Charlesa Baskervilla. Na zámku Baskerville, v pochmúrnom kraji plnom zradných slatín a močiarov, sa prípad nezdá o nič jasnejší. Skôr naopak. Hmla akoby rozpíjala hranice medzi poverami a skutočnosťou, nad kopcami sa rozlieha príšerné vytie, z ktorého tuhne krv v žilách. Prízrak, zhmotnená legenda, nadobúda hrozivo reálne kontúry a nový dedič rodinného titulu a majetku sa ocitá v ohrození života. A nielen on, v slatinách číha nebezpečenstvo na každého... Pes rodu Baskervillovcov je znamenitou kombináciou prvkov nadprirodzena, gotického románu a klasického detektívneho príbehu. Ide o jeden z najznámejších a čitateľsky najobľúbenejších príbehov Sherlocka Holmesa, ktorý vo svojej kariére nezažil temnejší prípad.

Sherlock Holmes 4: Spomienky na Sherlocka Holmesa: Pri publikovaní jedenástich krátkych príbehov v zbierke Spomienky na Sherlocka Holmesa doktor Watson opäť vychádzal z početných prípadov, kde sa jeho priateľ preslávil svojimi mimoriadnymi schopnosťami, a my sa stávame nielen poslucháčmi, ale priamo aktérmi nejednej čudnej drámy. Čaká nás výber toho najzaujímavejšieho a najzamotanejšieho z kriminálnych procesov viktoriánskeho Anglicka. Od príbehu, v ktorom nám Sherlock sediac v ušiaku pri kozube vyrozpráva, ako sa zhostil svojho prvého dobrodružstva a čo predurčilo jeho dráhu detektíva – konzultanta, až po najzávažnejší prípad kariéry, v ktorom si zmeria sily s protivníkom disponujúcim intelektom rovnako brilantným, ako je jeho vlastný. Na scénu prichádza špička zločineckého podsvetia Londýna, Napoleon zločinu, profesor James Moriarty. Spomienky na Sherlocka Holmesa vychádzajú ako štvrtá kniha série Sherlock Holmes v novom preklade Jána Kamenistého a poviedky tradične sprevádzajú nádherné ilustrácie Jula Nagya.


Rok vydania: 2018 Rozmer: 130×195 mm Počet strán: 352+416+240+336 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách