Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Rok s Jozefom Miloslavom Hurbanom


🍌 Odosielame o 3 dni.
10,90€
Zľava 6%
10,30€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Roku 2017 sme si pripomenuli 200. výročie narodenia Jozefa Miloslava Hurbana. O tomto našom národnom buditeľovi sa už napísalo veľa, napriek tomu sme ešte úplne neporozumeli jeho výnimočnému dielu. Bol stelesnením človeka vzdelanca v období, ktorému hovoríme národné obrodenie. Literárny umelec, organizátor duchovného života, redaktor, vydavateľ, ale keď bolo treba, bol aj revolucionárom, vojenským stratégom a politikom s nekompromisným zreteľom na oprávnené slovenské záujmy. Bol však aj starostlivým otcom rodiny, ktorý kládol dôraz na vzdelanie svojich detí a videl v nich pokračovateľov svojho diela.

Kniha popredného spisovateľa a literárneho historika Jaroslava Rezníka Rok s Jozefom Miloslavom Hurbanom sprítomňuje priam dobrodružný príbeh Hurbanovho života s osobitným dôrazom na obdobie revolučného vystúpenia nášho ľudu v Slovenskom povstaní 1848/1849. Hľadá historické i dobové súvislosti a prichádza tak k novým záverom a hodnoteniam, ktoré nie vždy dokázala postrehnúť oficiálna historiografia.


Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2018 ISBN: 9788081282164 Rozmer: 148×210 mm Počet strán: 128 Väzba: pevná Štýl: dobrodružný, historický, životopisnýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách