Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Verejné financie

Knižný trh obohacuje nová, originálna téma z pera pôvodných autorov, skúsených vysokoškolských pedagógov, ktorí prezentujú...


🍎 Vypredané
16,43€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Knižný trh obohacuje nová, originálna téma z pera pôvodných autorov, skúsených vysokoškolských pedagógov, ktorí prezentujú teoretické i praktické poznatky z oblasti verejných financií. Vychádzajú pritom z miesta a úloh verejného sektora v ekonomike a vzťahu medzi ním a verejnou správou. Stručne načrtávajú vývoj teórie verejných financií, vymedzujú ich funkcie a používané metodiky, rozoberajú podstatu, subjekty a mechanizmus verejnej voľby. Podrobne charakterizujú systém verejných financií, umožňujú čitateľovi vniknúť do komplexnej problematiky verejných príjmov a výdavkov. Osobitnú pozornosť venujú rovnováhe verejných financií a problematike verejného dlhu, jeho príčinám a riadeniu. Napokon objasňujú makroekonomické súvislosti verejných financií.

Publikácia je určená pre študentov Ekonomickej univerzity v Bratislave a ďalších fakúlt orientovaných na problematiku verejných financií, ako aj priamo pre pracovníkov verejnej správy v praxi.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2007 ISBN: 8080780944 Rozmer: 175×250 mm Počet strán: 311 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách