Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Škriatok Pramienok z Turčianskej záhradky


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
10,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Knižka Škriatok Pramienok z Turčianskej záhradky je o pravom vodnom škriatkovi, ktorý sa práve v týchto dňoch dožíva svojich prvých 100 rokov. Je to ešte mladý škriatok, plný sily a energie. Celé dni sa svedomito stará o vodné pramene a studničky. Zažije pri tom množstvo príhod.
V knižke sa dočítate ako Pramienok stráži poklad najvzácnejší na svete, ako zabudol na svoje narodeniny, aj ako veľkolepo ich potom s kamarátmi oslávil. Dočítate sa, ako vodník Čľaptoš robil galibu škriatkom, ale aj turčianskym mlynárom. Dozviete sa ako to dopadlo a ako sa vodníkovci a škriatkovci skamarátili. Je tam i príbeh o tom ako škriatok s vílou Rosičkou zachraňovali včielky a ako sa im včelia kráľovná odvďačila. No dozviete sa tiež ako obryňa Tlstá Grgaňa z Mažarnej jaskyne v Turci vyčíňala. Ako sa pustila aj do ľudí a skalisko jej nohu privalilo. Prezradíme vám ako ju napokon olejkár Hlavoň z Blatnice, vyliečil živou vodou z Necpalského prameňa. Čitatelia sa v knižke zoznámia s mnohými Pramienkovými kamarátmi, lesnými a vodnými bytosťami, ktoré žijú v okolitých horách a vodách a zažívajú spolu kopu dobrodružstiev.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2018 Odporúčaný vek: 6+ ISBN: 9788089694341 Rozmer: 213×313 mm Počet strán: 58 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách