Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Pražská misia


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
13,90€

📚Prečítaná za 9,04€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Príbeh, o ktorom počul len málokto. Misia manželského páru Sharpovcov, ktorá počas 2. svetovej vojny prebehla po celej Európe, zachránila nielen mnohé židovské životy, ale aj životy rôznych politických disidentov.

V roku 1939 reverend Waitstill Sharp s manželkou Marthou, sociálnou pracovníčkou, prijali misiu, ktorá znamenala, že budú musieť opustiť svoj domov v Massachusetts, ako aj svoje deti, a odcestovať do Prahy, aby pomohli počas utečeneckej krízy.

Pôvodne bolo oslovených s rovnakou ponukou až sedemnásť farárov z Ameriky, no odvahu na takýto nesebecký čin nabral jedine reverend Sharp.

Spolu s manželkou sa odhodlali na nebezpečnú záchranu utečencov, disidentov a židov priamo z epicentra 2. svetovej vojny, pričom boli ochotní vzdať sa všetkého len preto, aby pomohli tým, ktorí to najviac potrebujú.

Príbeh Sharpovcov je skutočným rozprávaním manželov, ktorých viera a odovzdanie sa sociálnej spravodlivosti inšpirovali k tomu, aby riskovali vlastné životy pre záchranu mnohých ďalších.


Recenzie a kritiky

Originálny názov: Defying the Nazis: The Sharps' War Rok vydania: 2018 ISBN: 9788081641657 Rozmer: 135×205 mm Počet strán: 320 Väzba: pevná Štýl: napínavý, historický, vojnovýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách