Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Výstrel z kazateľnice

kriminálne novely z nemeckej klasiky


🍌 Odosielame o 5 dní.
13,90€
Zľava 15%
11,80€

📚Prečítaná za 9,04€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Ábel Hradscheck, hostinský a obchodník v dedine pri Odre, natrafí pri kopaní v záhrade pod hruškou na kostru francúzskeho vojaka. Keď sa tu krátko nato zastaví obchodný cestujúci Szulski vymáhať dlžoby, v Hradscheckovi, ktorému nejdú obchody, skrsne plán. Akýsi povoz sa zrútil do Odry, roznesie sa na druhý deň po dedine. Po Poliakovi ani stopa - má azda Hradscheck s jeho zmiznutím čosi spoločné? Rozprávanie poukazuje na to, že zločin človeka odjakživa odpudzoval i fascinoval, aj kriminálna literatúra má svoju históriu.
V tomto výbere sú zastúpení štyria reprezentatívni autori nemeckého realizmu - Franz Grillparzer, Annette von Droste-Hülshoffová, Conrad Ferdinand Meyer, Theodor Fontane, a to príbehmi s kriminálnym motívom. Keďže pohnútky páchateľa zobrazujú literárne náročne, nebolo by náležité zúžiť ich na tento jediný rozmer. S klasickou detektívkou nemajú veľa spoločné, napätie v nich však nechýba - aj keď páchateľa od začiatku poznáme, alebo ho aspoň tušíme.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2018 ISBN: 9788089435302 Rozmer: 125×197 mm Počet strán: 264 Väzba: pevná Štýl: historický, napínavý, mysterióznyJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách