Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Pod šarlátovou oblohou

Cez hory unikli nacistom a istej smrti

Mark SullivanIkar (2018)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
15,90€

📚Prečítaná za 10,34€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Pino Lella žije v Miláne a nechce mať nič spoločné s vojnou ani s nacistami. Ako každý bežný taliansky tínedžer aj on má plnú hlavu hudby, jedla a dievčat, najmä krásnej Anny, no dni jeho nevinnosti sú zrátané. Keď dom, v ktorom býva rodina Lellovcov, dostane počas spojeneckého bombardovania zásah, rodičia pošlú Pina do chlapčenskej školy vedenej pátrom Reom vysoko v Alpách. Tam dostane za úlohu tajne prevádzať cez hory Židov, ktorí si zachraňujú život útekom do Švajčiarska.
Rodičia chcú ochrániť Pina pred odvelením na front a prinútia ho, aby sa vrátil domov a prihlásil do nemeckej armády, do Organizácie Todt, a tak sa vyhol účasti na priamych bojoch. Napriek tomu je Pino pri bombardovaní ľahko zranený a zhodou náhod sa ako osemnásťročný stane osobným šoférom generálmajora Hansa Leyersa, ktorý priamo podlieha Adolfovi Hitlerovi a je jedným z jeho najzáhadnejších a najmocnejších veliteľov. Pino využije príležitosť a dodáva informácie Spojencom, ktorí sa pripravujú na oslobodenie Milána. Hrôzy vojny a nemeckej okupácie pretrpí len vďaka tomu, že hoci v utajení, ale predsa bojuje proti Nemcom. Odvahu mu dodáva aj láska k Anne a vysnívaná vidina ich spoločnej budúcnosti.

Predlohou pre knihu Pod šarlátovou oblohou, ktorá sa dostala na prvú priečku rebríčka bestsellerov Amazonu, sa stal skutočný životný príbeh zabudnutého hrdinu, vzrušujúce rozprávanie o neuveriteľnej odvahe a húževnatosti talianskeho mladíka počas jedného z najtemnejších období našej histórie. Na jej motívy bol nakrútený film v hlavnej úlohe s Tomom Hollandom.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Beneath a Scarlet Sky Rok vydania: 2018 ISBN: 9788055159218 Rozmer: 145×227 mm Počet strán: 496 Väzba: pevná Štýl: vojnový, politický, špionážny, romantický, historickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách