Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Kde sa stratil Boh


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
10,99€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Štefan Hríb sa pýta troch pozoruhodných kňazov Marek Orko Vácha . Karel Satoria . Tomáš Halík

Za posledné obdobie robil Štefan Hríb niekoľko veľmi úspešných diskusií o Bohu a viere z rôznych pohľadov a s rôznymi veľkými hosťami. Všetky rozhovory veľmi zarezonovali, ľudia písali listy a maily ako ďakovné reakcie. Rozhovory Štefana Hríba so vzácnymi ľuďmi o Bohu a viere sú provokatívne a zaujímavé. Je to kniha na veľkú nadčasovú tému, ktorá je stále aktuálna a zaujímavá.

Kniha pozostáva z najlepších rozhovorov:
 Rozhovor s Tomášom Halíkom
 Rozhovor s Markom Orkom Váchom
 Rozhovor s mníchom Karlom Satoriom

Medzi cieľovou skupinou veriacich na Slovensku je po kvalitných knihách na túto tematiku veľký dopyt. Dôkazom dopytu sú nielen v minulosti veľmi dobre predávané knihy s Róbertom Bezákom a s Antóniom.

Štefan Hríb o knihe:
Tieto rozhovory sú to najhlbšie, čo som za posledné roky zažil. Marek Orko Vácha, Karel Satoria a Tomáš Halík vo mne dlho doznievali a všetci traja niečím jemne zahýbali. Ale pozor, nie je to intelektuálska kniha. Traja kňazi tu neodhaľujú svoje pevné názory, ale našu krehkú realitu. Práve vďaka tomu nasvietili svet trochu inak, než je to bežné v kostoloch či sekulárnych arénach. Je iný, než sme si rozumne a pohodlne zvykli.
Je nádejnejší a krajší.

Editor Anton Vydra o knihe:
Veľkou otázkou dejín dnes už nie je tá, či existuje, alebo neexistuje Boh. Buď veríte, alebo neveríte. Bodka. Ak nijakého Boha niet, potom môžeme za zlo vo svete viniť nanajvýš tak seba, svoje gény alebo zmätenú ľudskú prirodzenosť. No ak Boh existuje, prečo tak zaryto mlčí a skrýva sa pred našim hyperkritickým pohľadom? Prečo mlčí, keď v gumených člnoch zomierajú ľudia – a deti? Prečo mlčí, keď pri besnení teroristov vyhasínajú životy kresťanov aj moslimov – a detí? Prečo mlčí, keď veľké mocnosti hazardujú s osudmi mnohých – aj detí? A vôbec, čo znamená, že Boh mlčí? Kam sa podel, keď ho tak zúfalo potrebujeme? Prečo sa
neozýva, keď k nemu v tých bezvýchodiskových situáciách so stiahnutým hrdlom voláme? Azda to už ani nie je volanie, len pridusený šepot: Kde si? Na tieto a podobné otázky odpovedajú traja ľudia, ktorí napriek všetkému veria v tajomnú reč Boha a naznačujú cestu, ako ju zachytiť aj v našom rozkývanom svete. Tomáš Halík, Karel Satoria a Marek Orko Vácha nie sú vlastníkmi pravdy, ale jej poctivými hľadačmi. Neboja sa
klásť si otázky, ktoré znepokojujú aj ich samých. Neboja sa pýtať sa na skrytého Boha, lebo vedia, že už sama tá otázka je pre nich modlitbou.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2017 ISBN: 9788089879083 Rozmer: 157×210 mm Počet strán: 144 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách