Kváskovanie 2 (Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau a kol.)

Poklady z vašich kuchýň


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
29,90€
Zľava 5%
28,41€

Pokračovanie bestselleru o kváskovaní, ktorý prináša ďalšie recepty plné chute a vône na naše stoly. Slovenské i zahraničné odborníčky a profesionálne pekárky v kváskovaní odokrývajú svoje recepty, ktoré sú rodinnými pokladmi ich kuchyne. Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí vyhľadávajú kvalitné, chutné jedlo a podporujú zdravé domáce stravovanie.

V knihe nájdete 69 + 21 receptov pripravených výlučne s kváskom. Sladké i slané, varené, pečené i smažené, lebo kvások má v kuchyni naozaj široké uplatnenie. Na svoje si prídu i celiatici, pretože v knihe je samostatná kapitola receptov pripravených bez lepku a pomocou bezlepkového kvásku.

Okrem receptov ponúka kniha hlbší pohľad do teórie kváskovania tak, aby bolo kváskovanie pre každého pochopiteľné a naplnené radosťou z upečeného. Pretože otázky, ktoré nás pri kváskovaní napadajú, nie sú často dostatočne zodpovedané alebo sa informácie na internete navzájom vylučujú. Preto profesionálky v kváskovaní poradili svoje tipy, triky a rady.

Kniha je vhodná pre začínajúcich kváskových pekárov i pokročilých. Začiatočníci v nej nájdu návod na založenie kvásku, vysvetlenie základných pojmov, ako napríklad starostlivosť o kvások, množenie kvásku či postup, ako ho podarovať ďalej. Skúsenejší pekári sa naučia tipy a triky pri práci s hydratovaným cestom, prácu s mother dough, či ako okrasne narezať a ozdobiť chlieb. Takisto sa potešia niektorým na zručnosť náročnejším receptúram. Prečo sú kváskové produkty vhodné aj pre deti a celiatikov si prečítate v samostatných kapitolách. Unikátnou súčasťou knihy je kapitola o múkach a mlynoch na Slovensku, vďaka ktorej sa dozviete, kde sa mlyn nachádza, aké múky ponúka a čo je výnimočné na múkach z daného mlynu. Kniha rozoberá i informácie o delení múk podľa typu, ich špecifikách, možnostiach správneho využitia a skladovania, či ich kvalite.

Každý recept má podrobne rozpísaný postup prípravy. Je sprevádzaný fotopostupom, ktorý nám pomáha vidieť, či postupujeme správne k želanému výsledku. Pre ľudí so zdravotnými obmedzeniami sa na začiatku každého receptu nachádzajú ikony lactose free, gluten free alebo egg free. Pri každom recepte je uvedená aj doporučená veľkosť ošatky, plechu či nádoby na pečenie, doporučený čas kvasenia i pečenia/ varenia.

2 BONUSY NAVIAC ZDARMA:
Súčasťou každej knihy sú aj 2 elektronické knihy:
1.Bonus: Kváskovanie bez lepku (ďalších 14 receptov pripravených pomocou bezlepkového kvásku a bezlepkových múk)
2.Bonus: Ako využiť tvrdší chlieb (9 receptov, vďaka ktorým aj tvrdší chlieb chutne a atraktívne využijeme do poslednej omrvinky).
Postup na stiahnutie bonusov nájdete v knihe.

Jednou vetou: Kniha Kváskovanie je encyklopédia, vďaka ktorej sa kváskovanie stane pre vás radosťou.
V tejto unikátnej kuchárskej knihe nájdete:
90 kváskových receptov (69 receptov v tlačenej knihe + 21 receptov v bonusových e - knihách)
Z toho je 27 bezlepkových kváskových receptov
Recepty na chleby zo pšeničných, špaldových a ražných múk, bagety, žemle, bosniaky, uzly, croissanty, burgre, recepty na sladké buchty, bábovečky, trdelníky, záviny, koláče, či recepty na slané pagáče, knedle, cestoviny, nátierku alebo halušky do polievky. Bezlepkové chleby, bagety, hamburgre, kaiserky, ciabatty, langoše, koláče, donuty a veľa ďalších chutných lepkových i bezlepkových receptov.
Kváskové recepty vhodné aj pre deti
Odporúčania profesionálok:
Základná a pokročilá výbava domáceho pekára
Jednotlivé fázy kváskovania a ich význam
Ako si urobiť kvások
Ako sa starať správne o kvások
Ako darovať kvások
Slovenské mlyny a ich múky
Tipy a triky pri práci s bezlepkovým cestom
Ozdobné narezávanie a zdobenie chleba
Ďalšie cenné tipy, triky, návody a vychytávky pri kváskovom pečení

Jazyk: slovenský Rok vydania: 2017 Rozmer: 170×240 mm ISBN: 9788097208561 Počet strán: 392 Väzba: pevná