Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Pokročilé databázové systémy 1

Umenie programovania a administrácie


🍎 Vypredané
22,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Vysokoškolská učebnica Pokročilé databázové systémy je dielom kolektívu autorov, ktorí sa dlhodobo venujú problematike spracovania dát. Moderné databázové systémy sú integrované takmer do každého informačného systému a rozsah služieb, ktoré ponúkajú, sa neustále rozširuje. To vyvoláva tlak na neustále zvyšovanie znalostí z prostredia databázových jazykov, ale aj ich administrácie a optimalizácie spracovania požiadaviek na uloženie a spracovanie dát uložených v databázach. Pre profesionálov v oblasti spracovaniadát už nepostačujú jednoduché poznatky databázového spracovania, ale aj o architektúru databázových systémov, ich administráciu a možnosti efektívneho spracovania požiadaviek.
Táto knižná publikácia má svoje pedagogické poslanie a dopĺňa medzeru na trhu o znalosti, ktoré mupozorňujú na zložitosť spracovania dát. Na množstve príkladov dokumemntujeme dôsleky nesprávneho alebo neefektívneho použitia príkazov. Čitateľ tak dostáva do rúk knihu, ktorá ho môže nielen inšpirovať, ale aj naučiť dôsledne používať databázové jazyky či rozumieť princípom, ako sa databázové systémy tvoria a ako pracujú.
Publikácia vychádza ako dvojdielne dielo, ktoré sa v prvej časti podrobne a dôkladne venuje jazykom SQL, PL/SQL a samotnej architektúre databázového systému.
Druhý diel je vydaný ako samostatná publikácia, ktorá sa venuje práci s objektmi ukladanými v databázach, databázovým charakteristikám objektov typu XML, transakčnému spracovaniu a princípom samotnej optimalizácie spracovania požiadaviek na dadabázový systém.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2017 ISBN: 9788055413112 Rozmer: 170×240 mm Počet strán: 323 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách