Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Úlohy na rozvíjanie čitateľskej gramotnosti žiakov 2. ročníka základných škôl

Čitateľská gramotnosť nie je len jednoduchá schopnosť plynulo a rýchlo čítať, je to spôsobilosť porozumieť písanému textu a...


🍎 Vypredané
5,50€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Čitateľská gramotnosť nie je len jednoduchá schopnosť plynulo a rýchlo čítať, je to spôsobilosť porozumieť písanému textu a využívať ho na ďalšie vzdelávanie aj vlastné ciele. Tento pracovný zošit napomôže preklenúť priepasť medzi starou školskou metódou memorovania a novou, založenou na samostatnej práci žiakov s textom. Proces rozvíjania čitateľských kompetencií v ňom podporuje vhodný výber textov pre žiakov 2. ročníka základných škôl, ako sú rozprávky, kratšie príbehy, básničky, hádanky a iné doplňujúce texty. Pod nimi sa nachádzajú rôzne otázky a úlohy na čítanie s porozumením, vytvorené na princípe doplňovačiek, rébusov či tajničiek. Väčšina úloh funguje zároveň ako testy a žiak má možnosť výberu správnej odpovede. Autorka sa nevyhýbala ani úlohám, ktoré rozvíjajú kreativitu žiakov a výtvarné schopnosti žiakov, alebo riešia problém. Vybrané úlohy označené piktogramom sú trocha náročnejšie, no šikovné deti si s nimi poradia. V závere publikácie sa nachádza aj kľúč na overenie správneho riešenia úloh.
Význam tejto publikácie pripravenej v súlade so Štátnym vzdelávacím programom spočíva tiež v tom, že prichádza v čase, keď nie sú k dispozícii potrebné učebné pomôcky na rozvíjanie čitateľskej gramotnosti žiakov základných škôl.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2017 ISBN: 9788055154145 Rozmer: 205×290 mm Počet strán: 64 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách