Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Svätý Ambróz

Výklad vyznania viery, O sviatostiach, O tajomstvách


🍎 Vypredané
8,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Aurelius Ambrosius, ktorého poznáme skôr ako svätého Ambróza, milánskeho biskupa, ktorý pokrstil sv. Augustína, patrí k najvýznamnejším latinským cirkevným otcom. Spolu s Augustínom, Hieronymom a Gregorom Veľkým ho radíme k tzv. štyrom veľkým učiteľom západnej Cirkvi.

Z jeho rozsiahleho diela sme vybrali mystagogické katechézy O sviatostiach (De sacramentis) a O tajomstvách (De mysteriis), ktoré odzneli vo veľkonočnom období pred novopokrstenými veriacimi. Pripojili sme k nim aj Vysvetlenie vyznania viery (Explanatio symboli), ktoré bolo určené katechumenom v záverečnej fáze prípravy na prijatie sviatosti krstu. Bilingválny text predchádza štúdia charakteru vedeckej mongrafie Svätý Ambróz a katechumenát, v ktorej ponúkame kontextuálny pohľad na život, dielo a pôsobenie sv. Ambróza. Naše prvé čiastkové preklady týchto diel sme kompletne prepracovali a zrevidovali a doplnili o najnovšie poznatky z histórie, filológie a teológie.

Čitateľ tak bude mať k dispozícii prvý ucelený slovenský preklad týchto výnimočných diel, ktoré mu umožnia nahliadnuť do cirkevného sveta konca 4. storočia. V dielach čitateľ nájde ucelené informácie o formácii katechumenov, o slávení sviatosti krstu a eucharistie, doplnené o výklad modlitby Otčenáš. Milánsky teológ ponúka tak praktický, ako aj mystický výklad, včlenený do dejín spásy.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2017 ISBN: 9788081910654 Rozmer: 130×210 mm Počet strán: 310 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách