Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Deväť životov

Hľadanie posvätného v súčasnej Indii Posvätné prostitútky, tanečníci, do ktorých sa prevteľujú bohovia, kŕmiči lebiek i...


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
16,90€
Zľava 15%
14,37€

📚Prečítaná za 9,30€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Hľadanie posvätného v súčasnej Indii

Posvätné prostitútky, tanečníci, do ktorých sa prevteľujú bohovia, kŕmiči lebiek i mníška, ktorá sa dobrovoľne vyhladuje na smrť. To nie sú obrázky z ďalekej minulosti, ale zo súčasnej Indie.
Vykročíte po rušnej modernej ulici veľkomesta a o pár minút ste v celkom inom svete. Rýchlo sa rozvíjajúca indická ekonomika na jednej a vytrácajúce sa náboženské tradície na druhej strane. William Dalrymple prináša pohľad do súkromných životov deviatich ľudí, ktorí sa v modernej Indii 21. storočia rozhodli vydať na cestu viery.
Dalrympleova kniha Deväť životov je hlbokým exkurzom do najrôznejších foriem náboženských praktík, ktoré sa v Indii vyvinuli v priebehu vekov. Na deviatich reportážnych portrétoch demonštruje nielen indickú náboženskú pestrosť, ale aj príbehy mimoriadnych ľudí, ktorých osud zavial na cesty viery.
Kniha Deväť životov vychádza v preklade Ladislava Bodíka.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2017 ISBN: 9788089876358 Rozmer: 115×190 mm Počet strán: 336 Väzba: brožovaná Štýl: filozofický, duchovný, historickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách