Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Raz o tomto mieste napíšem

Časopis Time zaradil Binyavangu Wainainu v apríli roku 2014 medzi 100 najvplyvnejších osobností sveta. Takúto knihu o...

Binyavanga WainainaAbsynt (2017) • Edícia 100%

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
14,90€
Zľava 15%
12,67€

📚Prečítaná za 9,69€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Časopis Time zaradil Binyavangu Wainainu v apríli roku 2014 medzi 100 najvplyvnejších osobností sveta.

Takúto knihu o Afrike ste ešte nečítali! Nie je to pohľad na čierny kontinent z letiaceho vrtuľníka, ani cez prírodopisný seriál o slonoch a antilopách. V podaní Binyavangu Wainainu je to silné a pestré rozprávanie o jednom živote prežitom na vlastnej koži, presiaknuté nádhernou poéziou.

Naše predstavy o Afrike stále ovládajú viac predsudky a ošúchané klišé ako reálne skúsenosti. Binyavanga Wainaina nám jednu takúto skúsenosť sprostredkuje.

Kenský prozaik Binyavanga Wainaina podáva v románe Raz o tomto mieste napíšem sugestívne svedectvo o svojom živote čiernom kontinente. Ponúka nám výbušný kokteil namiešaný z prvkov memoárovej literatúry, reportáže, rodinnej ságy i eseje. Wainaina píše o svojom detstve v Keni, o štúdiách v Juhoafrickej republike i o tom, ako sa stal medzinárodne rešpektovaným spisovateľom. So svojím kontinentom však kontakt nestratil a dokáže sa naň pozerať aj kriticky. Z prvej ruky nám podáva svedectvo o tom, aká je Keňa a africký kontinent na počiatku 21. storočia. Kniha je napísaná mimoriadne silným a krásnym jazykom, ktorý mení bežné čítanie doslova na explóziu farieb, chutí a vnemov.

Kniha Binyavangu Wainainu Raz o tomto mieste napíšem vychádza v preklade Kristíny Karabovej.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2017 ISBN: 9788089845750 Rozmer: 130×210 mm Počet strán: 336 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčinaŠtýl: životopisný

Zaradené v kategóriách