Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Lovec králikov

Ak sa v telefóne ozve detský hlas odriekavajúci básničku o králikoch, začnite sa báť o svoj život! Nekompromisný komisár...

Lars KeplerIkar (2017) • Séria Joona Linna • 6. diel

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
17,90€
Zľava 27%
13,00€

📚Prečítaná za 9,85€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Ak sa v telefóne ozve detský hlas odriekavajúci básničku o králikoch, začnite sa báť o svoj život!
Nekompromisný komisár Joona Linna si vo väzení odpykáva trest za svojvoľný postup pri riešení predošlého prípadu. Jeho kolegyňa Saga Bauerová, komisárka švédskej bezpečnostnej služby na boj proti terorizmu, spolupracuje na vyšetrovaní vraždy švédskeho ministra zahraničia, ktorá sa udiala v Štokholme za mimoriadne kompromitujúcich okolností. Najväčším problémom polície však nie je iba hroziaci škandál, ale zistenie, že kriminalisti majú do činenia so zvláštnym typom sériového vraha. Saga Bauerová je presvedčená, že pri pátraní po ňom sa nezaobídu bez Linnových skúseností.
Stredobodom strhujúceho deja sa nechtiac stáva televízna kuchárska hviezda Rex Müller, a to v čase, keď sa konečne chystá na dovolenku so synom Sammym. Pokojné týždne sa zmenia na boj o holý život.
Joona Linna so Sagou Bauerovou musia spolupracovať tajne. Vedia, že vraha treba zastaviť čo najskôr, lebo hoci obetí pribúda, ešte ani zďaleka nepovedal posledné slovo. Surovo, krvavo, bez najmenších zábran, pomstychtivo a neústupne Lovec králikov kráča za svojím zvráteným cieľom.
Preložila Mária Bratová

Ukážka textu z knihy



Opatrne prešla spálňou a prešmykla sa na chodbu, ktorou muž pred chvíľou odišiel.
Zarazila sa, keď sa dostala ku schodisku. Zdola k nej doliehal cudzí hlas. Rozhodla sa, že zakričí o pomoc. Zatiaľ však nepočula, čo druhý muž hovorí, preto sa usilovala zísť bližšie. Na zábradlí na hornom konci schodiska viselo oblečenie z čistiarne. Cez biely igelit presvitali biele košele.
Nenápadne zaodŕhala, aby mala silu zakričať o pomoc, vtom však pochopila, čo sa deje na prízemí.
Druhý muž totiž nebol v dome. Jeho hlas sa ozýval z domáceho telefónu. Bol to poslíček, ktorý očakával, že otvoria bránu. Wille mu však práve zopakoval, aby prišiel neskôr, potom zrušil spojenie a pohol sa k schodisku.
Zatackala sa, ale udržala rovnováhu. Krv sa jej hrnula do stŕpnutých nôh, bodala a štípala.
Sofia sa stiahla. Pod nohami jej zavŕzgala podlaha. Vydesene sa poobzerala. Na konci chodby obvešanej portrétmi zazrela akúsi miestnosť. V prvom okamihu si povedala, že pobeží do nej, otvorí okno a zakričí o pomoc, no vzápätí uznala, že to nestihne.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Kaninjägaren Rok vydania: 2017 ISBN: 9788055155401 Rozmer: 145×227 mm Počet strán: 512 Väzba: pevná Štýl: napínavýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách