Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Výťah z Filippských dejín Pompeia Troga I-XVI

Iunianus Iustinus, rímsky spisovateľ, z ktorého života síce nie je nič známe, no jeho pričinením sa zachovalo významné...


🍌 Odosielame o 6 dní.
19,29€
Zľava 27%
14,10€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Iunianus Iustinus, rímsky spisovateľ, z ktorého života síce nie je nič známe, no jeho pričinením sa zachovalo významné historické dielo Pompeia Troga, resp. jeho podstatná časť. Iustinus sa totiž podujal spracovať a skrátiť rozsiahlejšie Trogove dejiny, ktoré sa nezachovali okrem úvodov k nim, napísaných neznámym autorom. Iustinov Výťah z Filippských dejín Pompeia Troga sa však zachoval úplný a podáva nám veľmi zaujímavý pohľad na históriu národov celého sveta prostredníctvom rímskych dejepiscov.

Prvá časť Výťahu z Filippských dejín, uvedená v tejto publikácii, sa zaoberá najstaršími ríšami Orientu, históriou Atén, grécko-perzskými vojnami, vojnami medzi Grékmi, históriou Sicílie a Makedónie. Rozsiahly priestor venuje autor nástupu moci Makedóncov, životu a skutkom Filippa II. Makedónskeho a jeho syna Alexandra Veľkého a tiež rozdeleniu Alexandrovej ríše medzi jeho následníkov a vojnám medzi nimi. Okrem uvedeného dielo obsahuje mnoho zaujímavostí z dejín rôznych miest, národov a významných osôb.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2016 ISBN: 9788089520312 Rozmer: 205×135 mm Počet strán: 239 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách