Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Môj posledný výdych

Neskutočne silná a nádherná kniha mladého neurológa, ktorého život zmenila nevyliečiteľná choroba, si kladie dôležitú otázku...

Paul KalanithiNOXI (2016)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
12,90€
Zľava 26%
9,50€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Neskutočne silná a nádherná kniha mladého neurológa, ktorého život zmenila nevyliečiteľná choroba, si kladie dôležitú otázku - pre čo sa naozaj oplatí žiť?

Paulovi Kalanithimu bola v 36 rokoch diagnostikovaná rakovina pľúc v štvrtom štádiu. Zo dňa na deň sa z lekára čeliacemu umieraniu stal pacient bojujúci o vlastný život. Z ničoho nič sa budúcnosť jeho a jeho ženy zmenila na nič.

V tejto úžasnej knihe čitateľ sleduje Kalanithiho premenu z naivného študenta medicíny posadnutého otázkou, čo dáva krehkému ľudskému životu zmysel, na neurochirurga, ktorý sa zameriava na mozog, najkritickejšie miesto ľudskej identity, a napokon na pacienta a čerstvého otca, ktorý čelí svojej vlastnej smrteľnosti.

Čo je v živote naozaj dôležité, keď čelíte smrti? Čo by ste robili, ak pred vami nebola žiadna budúcnosť? Aké je to vychovávať dieťa – živiť nový život, keď jeden starý sa práve končí? Toto sú len niektoré otázky, ktoré si Kalanithi kladie v tejto jedinečnej a silnej knihe.

Paul Kalanithi zomrel v marci 2015 počas písania tejto knihy, no jeho slová stále žijú a slúžia nám ako návod na krajší a zmysluplný život..

Recenzie a kritiky

Originálny názov: When Breath Becomes Air Rok vydania: 2016 ISBN: 9788081113857 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 280 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčinaŠtýl: životopisný

Zaradené v kategóriách