Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Súkromné hodiny života

Kniha významnej, žiaľ, u nás takmer neznámej francúzskej novinárky a spisovateľky je neobyčajným "denníkom" ženy...


🍎 Vypredané
2,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Kniha významnej, žiaľ, u nás takmer neznámej francúzskej novinárky a spisovateľky je neobyčajným "denníkom" ženy intelektuálky, ktorá na pozadí vlastného životného príbehu mapuje kultúrne dianie pred druhou svetovou vojnou aj po nej, ale i v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch v centre umeleckého diania Európy vo Francúzsku. Lenže rovnako je to i nevšedné rozprávanie príbehu ženy, ktorá musí paralelne zvládnuť každodenný život profesionálky, matky, partnerky i priateľky.
Pre talentované dievča z južného Francúzska boli školou predovšetkým osobné stretnutia s významnými ľuďmi francúzskej (a nielen) kultúry, ktorí jej "súkromnými hodinami" pomohli vypracovať sa od filmovej skriptérky, cez scenáristku, novinárku, zakladateľku časopisu ELLE a EXPRESS a ich dlhoročnú šéfredaktorku, až po ministerku kultúry.
SÚKROMNÉ HODINY ŽIVOTA, sú odrazom stretnutí s režisérmi, spisovateľmi, novinármi i politikmi, a to nielen francúzskymi. Jej prenikavé a objavné videnie a nekonvenčné úvahy i konštatovania sú podávané s brilanciou skutočného profesionála.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 1999 ISBN: 8085401835 Rozmer: 125×176 mm Počet strán: 160 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách