Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Úvod do permakultúry

Kniha vhodná pre záhradkárov, chovateľov, poľnohospodárov, architektov, ekonómov a všetkých ostatných ľudí, ktorí majú...


🍎 Vypredané
21,30€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Kniha vhodná pre záhradkárov, chovateľov, poľnohospodárov, architektov, ekonómov a všetkých ostatných ľudí, ktorí majú záujem na zlepšovaní života na planéte Zemi vás jednoduchým spôsobom uvedie do permakultúry, ktorá je systémom pre navrhovanie trvalo udržiteľných ľudských sídiel. Permakultúra (permanentná/trvalá - kultúra) je prístup k životu, založený na etickom využívání krajiny, ktorý kombinuje mikroklímy, rastliny, zvieratá, pôdu, vodné hospodárstvo, štruktúry a ľudské potreby do vzájomne komplexne spolupracujúcich, produktivnych komunít.

Obsahuje kapitoly ktoré smerujú k etickému využívaniu krajiny – energeticky úsporné navrhovanie pozemkov, záhrad a budov, metódy plánovania a designu, zdroje z domových odpadov, recyklácia, komunitné finančné systémy, poľnohospodárske zvieracie kŕmne systémy, prepojenie pastvín a úžitkových stromov, ovocné sady, lesné záhrady, domáci les, bezorebné pestovanie obilovín, stratégie pre budovanie pôdy, vodné hospodárstvo, primerané technológie..

Nájdete v nej množstvo inšpirácií, ktorých princípy a metódy možno aplikovať v našich podmienkach s využitím miestnych zdrojov.

Z obsahu:
- Energeticky úsporné navrhovanie pozemkov a záhrad, metódy plánovania a dizajnu.
- Umiestnenie a dizajn domu, integrácie budov a rastlín, zdroje z domových odpadov.
- Mestská permakultúra: design záhradky, recyklácia a komunitné finančné systémy.
- Najvýhodnejšia využitie plotov, treláže, skleníkov a chladníkov.
- Slepačie a prasačie kŕmne systémy, integrácia pastvín a úžitkových stromov.
- Ovocné sady, lesné záhrady, domáci les, bezorebné pestovanie obilnín.
- Ako ovplyvňovať mikroklímu okolo domu a v záhradke.
- Stratégia pre budovanie pôdy, vodné hospodárstvo a primerané technológie...

Autor knihy, Bill Mollison (* 1928, Tasmánia, Austrália)
je austrálsky výskumník, učiteľ, prírodovedec a autor niekoľkých kníh, 'otec permakultúry', integrovaného systému dizajnu, ktorý vyvinul spolu s Davidom Holmgrenom a ktorý zahŕňa nielen poľnohospodárstvo, záhradníctvo, architektúru a ekológiu, ale aj ekonomické systémy pre obchod a komunity.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2016 ISBN: 9788097172442 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 246 Väzba: pevná Jazyk: čeština, slovenčina

Zaradené v kategóriách