Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Vzácne dary

Majstrovsky napísaný a hlboko dojemný príbeh, ktorý oslnil čitateľov na americkom i európskom kontinente, je plný...

Danielle SteelIkar (2016)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
11,90€

📚Prečítaná za 6,55€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Majstrovsky napísaný a hlboko dojemný príbeh, ktorý oslnil čitateľov na americkom i európskom kontinente, je plný nezameniteľných charakterov a emočnej zložitosti. Príťažlivý, inteligentný a šarmantný vdovec Paul Parker si získa srdce bohatej, hoci oveľa mladšej Francúzky a ožení sa s ňou. Z prvého manželstva už má nie veľmi vydareného syna a zo zväzku s krásnou Veronikou sa narodia tri charakterovo rozdielne dcéry, z ktorých vyrastú samostatné a veľmi energické mladé dámy. Každá z nich hľadá uplatnenie v inej oblasti, ale neprítomnosť otca, ktorý rodinu nezodpovedne opustil, naruší ich vzťah k mužom a vyvolá v nich neistotu a pochybnosti o stálosti partnerských vzťahov. Bez silného otcovského vzoru sa aj syn Bertie potáca od jedného neúspechu k druhému
Paul Parker po dlhej chorobe umiera a rodina sa zíde pri čítaní závetu, čo navždy zmení ich životy. Syna sa rozhodol vydediť, ale dcéram odkáže zvláštne dedičstvo, aby tak odčinil svoje prehrešky. Najväčšie prekvapenie si však nechal pre bývalú manželku Veroniku. Roky skrývané tajomstvo vypláva na povrch a otrasie jej svetom, paradoxne ju však vnútorne oslobodí. Zanechal jej dar, ktorý bol pre ňu po celé manželstvo záhadou, a ona sa vydá po stopách minulosti hľadať pravdu.
Z anglického originálu Precious Gifts (Delacorte Press, an imprint of Random House, a division of RandomHouse LLC, a Penguin Random House Company, New York, 2015) preložila Zuzana Gašparovičová.

Ukážka textu z knihy



Rím bolo mesto ako stvorené pre dvojice a napĺňalo ju smútkom, že nemá sa s kým podeliť o zážitky a tešiť z toľkej krásy.
Veronika sa ešte hodinu túlala po meste. Našla dva malé úchvatné kostoly, pomaly sa vrátila k fontáne a Španielskymi schodmi vyšla k hotelu. Okolo nej zúrila dopravná špička. Zrazu sa ocitla uprostred ulice. Autá sa z každej strany preháňali okolo nej, pomedzi ne kľučkovali motorky. Ochromená zastala. Nevedela, ktorou cestou sa vydať. Vtom si všimla červené ferrari blížiace sa plnou rýchlosťou k nej. Akoby sa na ňu rútil rozzúrený býk. Na okamih zastal čas. Bola presvedčená, že ju auto zrazí, a možno aj zabije. Pomyslenie na to ju paralyzovalo, nemohla sa ani pohnúť. Hľadela na šoféra v prichádzajúcom aute a odrazu jej bolo jedno, čo sa stane. Paul ju zradil, deti ju už nepotrebovali, ničomu sa nevenovala. Pred očami sa jej mihol celý život. Už jej na ňom nezáležalo a všetko bolo nepodstatné. Čo na tom, ak umrie na ulici v Ríme?

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Precious Gifts Rok vydania: 2016 ISBN: 9788055150697 Rozmer: 135×207 mm Počet strán: 304 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: filozofický, romantický

Zaradené v kategóriách