Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Ikonickosť - Prestupovanie Slnka

7 zbierok, cyklov 1992-2014 „Erik Markovič... je najmä básnikom, a to básnikom bytostným, rýdzim, bez ochoty robiť...

Erik MarkovičStudňa (2016)

🍌 Odosielame o 7 dní.
11,00€
Zľava 5%
10,40€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

7 zbierok, cyklov 1992-2014

„Erik Markovič... je najmä básnikom, a to básnikom bytostným, rýdzim, bez ochoty robiť kompromisy či už voči čitateľovi alebo literárnej prevádzke. (...) je jeden z najpozoruhodnejších zjavov na súčasnej literárnej scéne, (...) Ikonickosť-Prestupovanie Slnka ... patrí medzi trvalé hodnoty slovenskej literatúry..“, napísal o debutovej knihe Erika Markoviča básnik Daniel Hevier.
Mila Haugová: "Tento spôsob písania je jedinečný, skôr by sa mohli nájsť paralely s francúzskou, či nemeckou kresťansko existenciálne zameranou poéziou. (...) ak sa do textov zahĺbime a necháme sa nimi prestúpiť, dostaví sa nevšedný čitateľský zážitok."
Marián Milčák: "Na prvý pohľad, ktorému tu netreba celkom uveriť, má čitateľ tejto poézie pred sebou komplikovaný, archaizujúci text s veľmi špecifickou lexikou, syntaxou i atmosférou. Ako by aj tu autor postupoval netrendovo, ako by nás chcel dráždiť a provokovať rečou, ktorá je pre svoju hĺbku, šírku a protirečivosť (resp. neustále preskupovanie významu) príliš ďaleko od našich uší. (...) uši, či oči dnešného čitateľa sú zvyknuté na inú citlivosť, alebo, presnejšie, môže im potrebná senzibilita chýbať."
Dana Podracká: „Tento druh poetiky sa v slovenskej poézii nepodobá na nič, čo sme tu doteraz mali. Originalitou tohto postupu je Markovičov Logos, iniciácia skrze priezor Slnka.“

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2016 ISBN: 9788089207152 Rozmer: 210×210 mm Počet strán: 126 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách