Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Daňová kontrola

očami praxe

Emil BurákTesfo (2016) • Edícia TESFO Ružomberok

🍎 Vypredané
20,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

V knihe nájdete:
  • mýty a fakty o daňovej kontrole
  • 60 príkladov a riešených najčastejších otázok
  • najčastejšie terče
  • 40 najopakovanejších chýb
Hlavnou ambíciou tejto knihy je osveta pre najširšiu verejnosť a daňové subjekty – t.j. vzdelávanie smerované k pozitívnemu zdaňovanu a pochopeniu významu daňovej kontroly.
Populárne-náučný titul, ktorý držíte v rukách, ak čítate tieto riadky, by nemal chýbať v žiadnej serióznej osobnej alebo pracovnej knižnici. Má neskromný cieľ – pomôcť Vám uľahčiť zdaňovanie a zorientovať Vás v základoch daňovej kontroly. Je to praktická osobná pomôcka pred daňovými rizikami pre každého – občana, študenta, podnikateľa, manažéra a hocikoho ďalšieho (z radov fyzických osôb i firmy a organizácie z radov právnickych osôb), kto sa chce o daňovej kontrole niečo dozvedieť.

Tri minimálne dobré dôvody, prečo sa oplatí tento titul kúpiť, sú:
  1. Je to prvá komplexná kniha o daňovej kontrole v SR za roky 1990 - 2016 vôbec od domáceho slovenského autora
  2. Daňová kontrola je žiadaná, ale tabuizovaná téma, a k životu o nej vedieť potrebujete
  3. Oplatí sa poznať pravdu, lebo o daňovej kontrole koluje aj veľa nepravdy (klebiet, fám, chýrov)
Medzi mnohé paradoxy, protirečenia, zmeny v evolúcii nášho štátu i spoločnosti patrí aj poznanie, že kým socializmu mnohí neprajníci vytýkali priveľa kontroly a priveľa plánovania, naraz zistili, že zodpovedné riadenie i sebariadenie v kapitalizme si vyžaduje ešte oveľa viac kontroly a oveľa viac plánovania. Prečo najmä? Lebo jedinou istotou v oceáne dnešných neistôt je zmena. A z hľadiska rizika platí, že najlepším opatrením proti eliminácii predvídateľných rizík je plán. A všetci stratégovia dôvodia opodstatnene, že aj ten najhorší plán je lepší ako žiadny. Ale súčasne, že bez jeho kontroly niet šance ho splniť!
Kontrola je menej potrebná, keď všetko funguje. Na Slovensku však aj v roku 2016 ešte veľa vecí v spoločnosti produktívne nefunguje. Bráni tomu stav príliš krehkej demokracie, ešte len rodiaceho sa skutočného právneho štátu, nízka vymožiteľnosť práva, obrovská korupcia (na úrovni chudobných krajín Afriky ako je Uganda a Botswana), čierna ekonomika v rozsahu viac ako 15 percent z hrubého domáceho produktu a tomu zodpovedajúce daňové úniky, ktoré sa ročne odhadujú na cca 3 miliardy euro.
Čím viac je v krajine daňových únikov, tým razantnejšia by mala byť aj daňová kontrola. Čím viac bude prosperity a zdravia vo verejných financiách, tým menej bude daňovej nedisciplinovanosti a tým menej bude nutná aj daňová kontrola.
V súčasnosti daňová kontrola znamená pre mnohých ľudí, obyvateľstvo, podnikateľov i ostatné fyzické a právnické osoby diskomfort, strach, stres a nepokoj. K upokojeniu tejto situácie prispievajú nielen čisté ekonomické vzťahy (Dobré účty = dobrí priatelia!), ale aj vedomosti a znalosti o priebehu daňovej kontroly. Ambíciou tejto knihy je preto prispieť do nutnej diskusie k osvete daňovej kontroly a vyplneniu základnej medzery na slovenskom trhu odbornej literatúry z hľadiska produkcie domácich autorov k tejto téme.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2016 ISBN: 9788089253739 Rozmer: 148×210 mm Počet strán: 210 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách