Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Nič nie je zabudnuté

V malom bohatom meste Fairview v Connecticute sa všetko zdá dokonalé. Až do jednej noci, keď mladú Jenny Kramerovú napadnú a...

Wendy WalkerIkar (2016)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
11,90€

📚Prečítaná za 6,55€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

V malom bohatom meste Fairview v Connecticute sa všetko zdá dokonalé. Až do jednej noci, keď mladú Jenny Kramerovú napadnú a znásilnia na miestnej párty. V hodinách bezprostredne potom jej podajú kontroverznú drogu, aby jej medicínsky vymazali spomienku na násilný útok. Ale v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch, keď sa lieči z fyzických zranení a na útok nemá nijaké faktické spomienky, zvádza Jenny boj s neodbytnými emocionálnymi spomienkami. Jej otec Tom sa priam posadnuto domáha spravodlivosti a trpí pre svoju neschopnosťou nájsť útočníka, zatiaľ čo matka Charlotte radšej predstiera, že desivá udalosť sa nedotkla jej starostlivo vybudovaného sveta. Pri hľadaní pomoci pre dcéru sa zlomové línie v ich manželstve a v uzavretej komunite mesta vynoria z tieňa, kde sa skrývali po celé roky, a vytrvalé úsilie nájsť násilníka, ktorý napadol ich mesto – alebo možno žije medzi nimi –, privedie tento psychologický triler k šokujúcemu a nečakanému záveru.
Z anglického originálu All is not Forgotten (St. Martin's Press, New York 2016) preložila Henrieta Hatalová.

Ukážka textu z knihy



Tom zostal pri nej, až kým ju neodviezli do operačnej sály. Povedal, že to bolo ako pozorovať dcéru vo výrobnej hale. Pred niekoľkými rokmi navštívil Detroit, keď predával fordy. Kovové diely, skrutky a matice, plasty a drôty a počítačové čipy, tisíce zaneprázdnených robotníkov a stroje s pohyblivými časťami skladajúce veci dohromady.
Keď sledoval Jennino bezvládne telo, na ktorom pracovalo päť ľudí, každý robil na jej tele svoju časť práce, každý sa sústredil iba na jej telo, kým jej myseľ chemické látky násilím udržovali v spánku, to bol obraz, na ktorý si Tom spomínal a bol ním hlboko otrasený, rovnako aj svojím vlastným ústupčivým správaním. Chcelo sa mu zodvihnúť ju z mobilných nosidiel, pohroziť päsťou do vzduchu a povedať všetkým, aby ju, dočerta, nechali na pokoji. Samozrejme, nič také neurobil.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: All is not Forgotten Rok vydania: 2016 ISBN: 9788055150505 Rozmer: 135×250 mm Počet strán: 312 Väzba: pevná Štýl: napínavý, psychologickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách