Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Tajné misie

Špeciálne jednotky polície, ako sú GSG 9, EKO Cobra, SWAT-Teams, sa nasadzujú v prípadoch, keď ide naozaj do tuhého....

Judith GrohmannIkar (2016)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
12,90€

📚Prečítaná za 7,10€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Špeciálne jednotky polície, ako sú GSG 9, EKO Cobra, SWAT-Teams, sa nasadzujú v prípadoch, keď ide naozaj do tuhého. Zásahové komandá sú aktívne pri ozbrojených únosoch, v boji proti organizovanému zločinu aj proti terorizmu. Členovia špeciálnych jednotiek z celého sveta sa pravidelne stretávajú a vymieňajú si skúsenosti.
Judith Grohmannovej sa ako prvej novinárke podarilo dostať do tohto mužského spolku. Prináša exkluzívne informácie a intímny pohľad do ich neverejného, uzavretého sveta. Odvážila sa stráviť niekoľko dní s rakúskou policajnou jednotkou – protiteroristickým komandom Cobra a opísala nielen jej činnosť, taktiku, štýl práce a vlastnosti členov tímu. Na mušku si vzala aj prácu obdobných policajných útvarov v iných krajinách – v Nemecku, Litve, Jordánsku, Izraeli, USA, Luxembursku, vo Veľkej Británii aj na Slovensku.
V knihe opisuje najnebezpečnejšie zásahy, ako aj prípravu a psychologické cvičenia elitných policajtov. Vykresľuje, ako si pri každom zásahu znova a znova siahajú až na dno svojich fyzických a psychických síl a ako sa vyrovnávajú s traumatickými zážitkami.
Slovenských čitateľov určite zaujme kapitola o protiteroristickom komande Lynx. Autorka podrobne zaznamenala a vyzdvihla jeho postup pri akciách v druhej leopoldovskej vzbure, rukojemníckej dráme narkomana Henricha Masára aj v prípade vydierača banskobystrického Tesca.
Z nemeckého originálu In Geheimer Mission (Riva Verlag, ein Imprint der Münchner Verlagsgruppe GmbH, München 2013) preložil Branislav Kočan. Kapitolu z francúzštiny preložil Alexander Halvoník.

Ukážka textu z knihy



Polícia o udalosti informovala miestne médiá a tie podrobne referovali o hromadnom úteku siedmich trestancov z väzenia. Vedela o tom celá krajina. Keď ráno obyvatelia dediny, v blízkosti ktorej sa muži ukrývali, zbadali nejaké hlavy v stohu, nečudo, že vyrozumeli políciu. Keď sa muži na druhý deň zobudili, na útek už bolo neskoro. Príslušníci jednotky Lynx sa nehlučne priblížili, obkľúčili ich a muži sa okamžite vzdali. Väzni už možno predtým počuli motory vojenských vozidiel a vnútorne kapitulovali.
Päť zločincov chytili. Ale kde zostali zvyšní dvaja?
V Piešťanoch, v kúpeľnom meste na rieke Váh, obaja vystúpili z vlaku. Kým rozmýšľali, ako ďalej, zbadali na nástupišti policajtov. Dali sa na útek, policajti si ich všimli a rozbehli sa za nimi. Zločinci začali na policajtov strieľať z ukradnutých automatických zbraní. Utekali smerom k priemyselnej zóne a policajti medzitým vyrozumeli svojich kolegov zo špeciálnej jednotky Lynx a požiadali o posilu. Policajti prehľadávali priemyselnú zónu a opäť došlo k prestrelke. Jeden policajt zostal zranený ležať na zemi. Napriek tomu prestrelka pokračovala.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: In Geheimer Mission Rok vydania: 2016 ISBN: 9788055150512 Rozmer: 136×207 mm Počet strán: 264 Väzba: pevná Štýl: vojnový, psychologickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách