Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Góóól

Góóól SK - Každý sen má svoj začiatok... V knihe nájdete aj 26 farebných fotografií - COLUMBUS - Jazyk: SK - Vazba: Pevná s přeb

Robert RigbyColumbus (2005)

🍌 Odosielame o 5 dní.
4,50€
Zľava 22%
3,50€

📚Prečítaná za 2,48€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Veľa ľudí na celom svete miluje futbal. Je to jasné ako facka. Je to jasné, ako to, že tráva je zelená a lopta guľatá. A snáď každý z nás má nejaký sen: veľký, malý, vážny aj nevážny. Santiago, mladý chudobný Hispánec z Los Angeles má iba jeden sen: stať sa skutočným futbalistom. Jeho otec ale pre synove sny veľa pochopenia nemá a kruto mu pristrihuje krídla. Zdá sa, že Santiago skutočne nebude môcť robiť nič iné, než pomocného záhradníka, pričom naháňať sa za loptou bude môcť akurát večer v parku po práci. Nečakane sa však naňho usmeje šťastie. Bývalý hľadač talentov Glen je jeho hrou doslova unesený a chlapcovi sprostredkuje tréning v jednom z najprestížnejších anglických klubov : Newcastle United. Cestovať ale na druhý koniec sveta niečo stojí a Santiago na to nemá. Našťastie, jeho babička Mercedes zdieľa rovnaký záujem o futbal ako jej vnuk...a tak Santiago nakoniec predsa len nesadne do lietadla, aby si zahral na štadióne, o ktorom doteraz mohol iba snívať.
Ale studené anglické blato je nepríjemne klzké, tréneri sú prísni a spoluhráči nie sú žiadne neškodné jahniatka. Zdá sa že Santiago fantastickú šancu nedokáže využiť a tá zmizne rovnako rýchlo, ako sa objavila. Santiago ale nepatrí k tým, čo sa ľahko vzdávajú. Preto sa púšťa do zápasu s vlastnými nedostatkami, posmechom a žrialivosťou iných. S anglickým počasím sa vyrovnáva rovnako ako so svetom slávnych a bohatých.
Splní sa nakoniec jeho veľký sen? Vybehne na trávnik spolu s futbalovými hviezdami?

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2005 ISBN: 8071361151 Rozmer: 130×205 mm Počet strán: 162 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách