Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Matematika pre druhákov

Pracovný zošit pre 2. ročník ZŠ, alternatívny odporúčaný pracovný zošit z matematiky pre 2. ročník ZŠ. Pracovný zošit...


🍎 Je nám ľúto, ale predaj už skončil
5,70€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Pracovný zošit pre 2. ročník ZŠ, alternatívny odporúčaný pracovný zošit z matematiky pre 2. ročník ZŠ.

Pracovný zošit patrí do série učebných textov Matematika pre druhákov a je v plnom rozsahu spracovaný podľa požiadaviek iŠVP.

Obsah a spracovanie reflektuje požiadavky slovenských učiteľov na osvedčené postupy vyučovania matematiky.

Metodicky i didakticky prináša moderné postupy a stratégie budovania obsahu vzdelávania s ohľadom na požiadavky cieľov predmetu, jeho obsahu a všeobecných požiadaviek iŠVP.

Učivo je spracované na základe dlhodobých učiteľských skúseností s rôznymi skupinami žiakov. Úlohy v učebnici a v pracovných zošitoch predstavujú databázu, ktorá je vhodná na zvládnutie geometrického a algebrického problému, pričom rešpektuje podmienky slovenských škôl.

Obsah ponúka stálu štruktúru, je logicky zoradený a rozložený na celý školský rok. Učivo je rozdelené na aritmetickú a geometrickú časť a umožňuje tak jednotlivé okruhy preberať oddelene. V aplikačných úlohách sa však učivo aritmetiky a geometrie prepája tak, ako v reálnom živote. Spracovanie jednotlivých strán je vhodné na diferencovanú prácu a ponúka okrem základných úloh aj úlohy pre žiakov s matematicky rozvinutejšími predstavami a pre žiakov, ktorí potrebujú viac podnetov na zvládnutie základného učiva.

Úvod pracovného zošita obsahuje strany na komplexné opakovanie učiva a budovanie ďalších poznatkov. Opakovanie učiva je v rozsahu výstupných požiadaviek iŠVP pre 1. ročník. Ak žiaci používali v prvom ročníku inú sériu učebníc, je možné pracovať s touto sériou aj od druhého ročníka.

Ďalšie kapitoly sú venované témam sčítania a odčítania do 20 s prechodom cez základ 10, oboru čísel do 100, budovaniu predstáv v danom číselnom obore a počiatočným skúsenostiam s prácou s danými číslami (najmä počítanie s celými desiatkami a zvládnutie radových čísloviek). V geometrii sa autori v 1. časti zamerali aj na opakovanie základných poznatkov z 1. ročníka, problematike priamok, polpriamok, úsečiek, bodov a ich príslušnosti ku geometrickým útvarom a objektom a práci s priestorovými geometrickými útvarmi.

Základné témy postupne budujú matematické predstavy tak, aby na konci druhého ročníka žiaci zvládali požiadavky obsahového a výkonového štandardu iŠVP pre 2. ročník. Témy sú doplnené úlohami na rozvoj predstavivosti, použitie matematických problémov v kontextoch reálneho života. Úlohy na priebežné opakovanie zabezpečujú neustále upevňovanie získaných poznatkov, fixovanie pamäťových stôp a využitie poznatkov vždy v nových súvislostiach a na vyššej úrovni. Riešenie úloh z reálneho života zabezpečuje komplexné osvojovanie matematických poznatkov.

Titul nadväzuje na sériu učebných textov Matematika pre prvákov. Postupne vytvoria sériu učebných textov z matematiky pre primárne vzdelávanie podľa požiadaviek iŠVP. Jednotlivé ročníky na seba nadväzujú obsahovo i koncepčne. Séria systematicky pripravuje na úplné zvládnutie požiadaviek iŠVP. Reaguje na požiadavky moderného vyučovania matematiky aplikované do slovenských škôl a na prípravu na TESTOVANIE 5.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2016 ISBN: 9788081461163 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 88 Väzba: šitá Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách