Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Hydrológia pôdy

Hydrológia je vedná disciplína zaoberajúca sa skúmaním zákonitostí výskytu, obehu, časového a priestorového rozdelenia vody...


🍌 Odosielame o 13 dní.
18,00€
Zľava 10%
16,20€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Hydrológia je vedná disciplína zaoberajúca sa skúmaním zákonitostí výskytu, obehu, časového a priestorového rozdelenia vody na Zemi, jej vzájomného pôsobenia s prostredím vrátane živej prírody a jej fyzikálnymi, chemickými a biologickými vlastnosťami. Produktom hydrológie ako vednej disciplíny je súbor systematiky usporiadaných, zovšeobecnených poznatkov, ktoré umožňujú kvantitatívne vyjadrenie obehu vody v prírode v závislosti od prírodných podmienok.

Táto monografia bola motivovaná snahou o čo najzrozumiteľnejšie vysvetlenie a vyjadrenie procesov pohybu hmoty a tepla v pôde ako súčasti systému pôda-rastlina-atmosféra tak, aby bola zrozumiteľná aj pre tých, ktorý sa zoznamujú s hydrológiou pôdy prvý krát. Dôraz bol kladený hlavne na čo najzrozumiteľnejšiu interpretáciu transportných javov v pôde, len s nevyhnutným matematickým aparátom. Autori sa snažili do textu zahrnúť aj najnovšie výsledky výskumu v oblasti hydrológie pôdy a problematiku matematického modelovania. Na ilustráciu boli použité predovšetkým výsledky vlastného výskumu z územia.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2017 ISBN: 9788022415293 Rozmer: 170×240 mm Počet strán: 350 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách