Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Kniha života Jeruzalem

Mníšskeho Bratstva Jeruzalem Dostáva sa vám do rúk kniha, ktorá hovorí o mníšstve, ktoré sa môže zdať dnešnému človeku...


🍌 Odosielame o 7 dní.
10,30€
Zľava 28%
7,40€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Mníšskeho Bratstva Jeruzalem

Dostáva sa vám do rúk kniha, ktorá hovorí o mníšstve, ktoré sa môže zdať dnešnému človeku prekonaným a zastaraným. Bohu vďaka nie je tomu tak. Svätý Duch ešte aj dnes pôsobí cez mníšstvo a zasvätený život, keď sa dotýka sŕdc ľudí a povoláva ich k takémuto spôsobu života. Každý človek, a predovšetkým kresťan je povolaný spasiť si svoju dušu. Môžeme sa pýtať, či existuje pre mníchov iná cesta a teda zvláštna spiritualita? Hoci si veľkí učitelia mníšskeho života hlboko vážili svoj životný stav, vždy hlásali túto ideu: mníšska spiritualita je totožná s kresťanskou spiritualitou a to tak čo do cieľa, tak aj čo do velkých prostriedkov, ktoré používa. Veľmi sa mi páči vyjadrenie svätého Jána Zlatoústeho: Sväté písmo nehovorí nič o delení medzi mníchov a kresťanov vo svete, praje si, aby všetci žili mníšsky život, i keď žijú v manželstve. Teda táto kniha môže byť inšpiráciou pre všetkých, ktorí chcú svoj život s Bohom prežívať hlbšie a plnšie.

biskup Milan Lach, S J

Čas keď slávime Bok zasväteného života i prichádzajúci Jubilejný rok milosrdenstva je nádejou, že radosť evanjelia a obnova života v láske a odpusteníje napriek smútku vo svete možná. Tento čas si uvedomujú rodiny i rehoľníci ako vzájomné obohatenie sa a rozvinutie dvoch vetiev jedného stromu. Kresťanstvo od svojho počiatku nachádzalo svoju silu v modlitbe a mníšskom živote. Povolania pustovníkov, mníchov modliacich sa za druhých v púšti, ba i zasvätených uprostred mesta v klauzúre či bez nej si v každom období kresťanstva nachádzajú svojich nasledovníkov. Prajem všetkým čitateľom, bez rozdielu veku, povolania i zamerania, aby ich táto Kniha Života sprevádzala počas hľadania a putovania na ceste a aby v nej našli odpovede na niektoré svoje životné otázky.

sestra Rebeka, karmelitánka

Kniha života Jeruzalem. Je to osobná interpretácia Evanjelia, podľa ktorej som sa rozhodol žiť Vedie ma k podstate posolstva Ježiša Krista: milovať, byť synom v Synovi. Pasáž, ktorá ma stále inšpiruje sa nachádza v paragrafe 173 a je to citácia z diela Viliama zo Saint--Thierry. Niesť ovocie s vytrvalosťou. Nikdy sa nenabažiť úžasu nad Bohom. Svedčiť, aká mocná je vernosť a že je tvojou slávou, Pane, aby som pri svojej slabosti pevne vytrval v tvojej službe!

brat Benedikt, prior Mníšskej Fraternity Jeruzalem vo Varšave

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2015 ISBN: 9788097213893 Rozmer: 130×200 mm Počet strán: 150 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách